19 Mayıs, Gök Gözlü Mustafa Kemal Atatürk'tür

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlattığı tarih olan 19 Mayıs 1919'un 100'üncü yılı kutlamaları belediye tarafından düzenlenen Zakkum Konseri ile final yaptı. Konser ö

GÜNDEM 20.05.2019 14:57:00 0
19 Mayıs, Gök Gözlü Mustafa Kemal Atatürk

Çerkezköy Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Zakkum konseri düzenlendi. Kapalı Pazar Yerinde önündeki alanda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sözlerine herkesi selamlayarak başladı. 5 yıl boyunca Çerkezköy’e hizmet etmiş olmanın gururu ve bu göreve yeniden seçilmiş olmanın heyecanı ile şimdi umutla geleceğe hep birlikte yürüdüklerini belirten Akay “Ve şimdi bizler, Çerkezköy’ün ve Tekirdağ’ın geleceği için sizlerden aldığımız güç ile üretmeye ve çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu mücadelede en büyük gücümüz şanlı tarihimiz. Bu sebeple geleceğe umutla bakarak ‘Her şey Çok Güzel Olacak’ diye haykırarak aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

 

 

19 MAYIS BİR DEVRİN AYAK SESLERİDİR

 

Namık Kemal’in Vatan Mersiyesi şiirinden “Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini, yok mudur kurtaracak bahtı kare maderini” dizelerini okuyan Başkan Akay “Ve sonra bu şiire atıfta bulundu mavi gözlü bir komutan. Dedi ki; ‘Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini, bulunur kurtaracak bahtı kare maderini.’ İşte o koca yürekli komutan, 16 Mayıs’ta Galata Rıhtımı’ndan Bandırma Vapuru ile çıktı yola. Ağır ağır karanlık ufuklara yol aldığında içerisinde bir ulusun özgürlüğünü ve bağımsızlığını taşıyordu. Kara Deniz’in hırçın dalgalarında yüreği vatan sevgisi ile çarpan vatanseverler 100 yıl önce bugün 19 Mayıs sabahı Bandırma Vapuru ile güneş gibi doğdular Samsun’a Anadolu’ya. Bugün bu güzel topraklarda barış ve özgürlük içerisinde yaşayabiliyorsak bunun nedeni işte o ilk adımdır. Doğum günümüzdür o ilk adım. Atatürk gençliğinin, Cumhuriyet gençlerinin bayramıdır o ilk adım. Ülkemin aydınlık geleceği olan Türk gençliğinin doğum günüdür.  Benim, senin, sizin, hepimizin doğum günüdür 19 Mayıs. Bir devrin ayak sesleridir” dedi.

 

 

“GÖSTERDİĞİ HEDEFE DURMADAN YÜRÜYECEĞİZ”

 

19 Mayıs’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ cümlesinin kurulduğu gün olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Karanlığa gömülmüş bir ülkenin kaderinin değiştiği gündür 19 Mayıs. Uyanıştır, başkaldırıdır 19 Mayıs. Milli birliktir, inançtır 19 Mayıs. Saraya karşı milli egemenlik, emperyalizme karşı tam bağımsızlıktır 19 Mayıs. ‘Bu millet hiçbir zaman bir hain padişahın, bir rahibin, bir Sait Molla’nın esiri eğlencesi olamaz” diyen ‘Cihanı başlarına toplayıp gelsinler iş kalabalıkta değil hakikattedir’ diyen, ‘Rehberimiz haktır hakikattir, millettir’ diyen Gök Gözlü Mustafa Kemal Atatürk’tür 19 Mayıs. Ve bizler Atatürk’ün evlatları, 19 Mayısları unutanlara, unutturmaya çalışanlara inat bu topraklarda büyük bir onurla büyük bir gururla daha nice 19 Mayısları kutlamaya devam edeceğiz. Ve onun açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğiz” dedi.

 

 

ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİNİ OKUDU

 

Başkan Akay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürürken, Atatürk’ün Türk Gençliğine bıraktığı çok önemli bir mektup olduğunu ifade ederek “O mektubun adı Nutuk. ‘19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktım’ diye başlayan ve aziz vatanın kurtuluşunu Türk gençliğine armağan ettiği ve Gençliğe Hitabe ile biten o mektup” dedi. Büyük bir coşkuyla Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okuyan Akay “Bitmeyecek, sönmeyecek tükenmeyecek Sevdamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

 

12 yaşındaki keman virtüözü Harun Atansay’ın mini konserinin ardından Zakkum Grubu sahne aldı. Konserin sonunda Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından Zakkum Grubu’na çiçek takdim etti.

 

Haber / Yakup KARATEPE