Milli Mücadele'nin 100. yılında 100 Tekirdağlı genç Samsun'da

19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Mili Mücadelenin 100. Yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 100 genci Tekirdağ'dan Samsun'a uğurladı.Gençleri Samsun'a uğu

GÜNDEM 19.05.2019 15:58:00 0
Milli Mücadele

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 100 yıl önce İstanbul'dan bindiği Bandırma Vapuru ile Samsun'a yola çıkarken aklında sadece vatanın savunması ve özgürlüğüne kavuşturulması fikrinin olduğunu kaydeden Albayrak, “Emin adımlarla yürüdüğü bu yolun sonunda, bir ülkeyi küllerinden yeniden yarattı. Sizler de, Türk gençliği olarak Ulu Önderimiz Mustafa Kemal'in açtığı yolda kararlı bir şekilde yürüyecek, bize emanet ettiği ve en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatacaksınız” dedi.

 

100. YIL COŞKUSUNA ORTAK OLDULAR

 

Tekirdağ'dan yola çıkan 100 genç, Samsun'da ilk olarak Milli Mücadele Açık Hava Müzesinde sergilenen Bandırma Vapuru'nu ziyaret etti. Gezi'de daha sonra Gazi Müzesi, Atatürk Evi ve Müzesi, Panorama Müzesi, Samsun Kent Müzesi de ziyaret edildi. Gençler ayrıca, gezi kapsamında olan 1919 metrelik Türk Bayrağı ile gerçekleşecek olan Anma Yürüyüşüne katılarak, Mili Mücadele'nin 100. Yıl coşkusuna ortak oldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ