"Milli egemenlik ve Atamızın devrimlerini yaşatmaya devam edeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'a ayak basışının 100'üncü yılında Cumhuriyet Meydanıâ€

GÜNDEM 19.05.2019 15:18:00 0

Partililer ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunan İlçe Başkanı Engin Camcı, yaptığı konuşmada “Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 100. Yılı. Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak ve sadece millette olduğu tescillenmiştir.  Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize büyük görevler düşmektedir” dedi.

 

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları. Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla yorulmazlar” sözünü anımsatan İlçe Başkanı Camcı “İşte bu duygularla 100 yıldır Atamızın açtığı yolda, gösterdiği hedeflere durmadan yürüyoruz. Milli mücadelenin 100.yılında tüm gücümüzle Cumhuriyet, milli egemenlik ve Atamızın devrimlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Sözde değil, bu özde duygularla ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Her şey çok güzel olacak, aynı 100 yıl önce olduğu gibi” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU