TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Çerkezköy'de eğitim veren Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Öğrencilerin hazırladığı 23 projenin yer aldığı fuarda en çok

GÜNDEM 17.05.2019 17:11:00 0
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Dün saat 14:00’da düzenlenen açılışa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

23 PROJE YER ALIYOR

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kıroğlu “Bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızda 12 adet araştırma projesi, 3 adet inceleme projesi, 8 adet tasarım projesi olmak üzere toplam 23 proje yer alıyor. Proje sorumlumuz Hasan Kurtuluş öğretmenimize, proje danışman öğretmenlerimize ve projelerde görev alan 75 öğrencimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

HIRSIZ TESPİT EDEN HALI

 

Okul müdürü Murat Kıroğlu’nun konuşmasının ardından Kaymakam Atilla Selami Abban ve beraberindekileri kurdele keserek bilim fuarının açılışını yaptı. Açılışın ardından katılımcılar, öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri tek tek inceledi. ‘Atık pillerin gücü’, ‘Deniz suyunun kumaş boyasına etkisi’, ‘Sentetik kumaşa ön terbiye işleminin etkisi’, ‘Led Küpü’, ‘Tasarruflu ayakkabı’, ‘Baskıda binderin etkisi’, ‘Sıcaklığın boyamaya etkisi’, ‘Tuz ve sodanın kumaş boyaya etkisi’, ‘pH değerinin kumaş boyaya etkisi’, ‘Suyun kumaş boyamaya etkisi’ isimli projeler başta olmak üzere toplam 23 projenin yer aldığı fuarda en çok ilgili ise ‘Hijyenik Çöp Robotu’ projesi ile ‘Hırsız Tespit Eden Halı’ projesi gördü.

 

 Haber / Gülveren ALTUNOĞLU