Şehit aileleri ve gaziler iftarda bir araya geldi

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından ilçedeki şehit aileleri ve gazileri onuruna iftar yemeği düzenlendi. İftar programına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da katıldı. Bu vatanın çok kıymetli oldu?

GÜNDEM 17.05.2019 17:01:00 0
Şehit aileleri ve gaziler iftarda bir araya geldi

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından ilçede bulunan Şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri onuruna iftar yemeği programı düzenlendi.

 

KAPIDA KARŞILADI

 

Çerkezköy Kaymakamlığı ev sahipliğinde, Polisevi’nde düzenlenen iftara Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım,  Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Eski Milletvekili Ayşe Doğan, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı. Eşi Vahide Abban ile birlikte davetlileri kapıda karşılayan Kaymakam Atilla Selami Abban, iftar boyunca da davetlilerle yakından ilgilendi.

 

GÖZLERİ BU TOPRAKLARDA

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım,  yaptığı konuşmada, bu vatanın çok kıymetli, bu toprakların şehit kanlarıyla sulanmış topraklar olduğunu belirterek “Onun içindir ki, bu vatanda çok şehit vardır. Her ailenin içerisinde birkaç kuşak geriye gittiğinizde mutlaka bir şehide, bir gaziye rastlarsınız. Bu topraklar, kıymetli olduğu için pek çok dış gücün gözleri de bu topraklardadır” dedi.

 

 

MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Bu toprakları korumak için bu vatanı, bu devleti, bu ülkeyi korumak için kanlarının son damlasında kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini kaydeden Vali Yıldırım “Vatan kurulurken tabi ki asker gerekiyor ama vatan kurulduktan sonra da askerlere ihtiyacımız vardır. Bu askerler, irfan ordusudur, sanayici ordusudur, sağlık ordusudur, işçi ordusudur. Bu ordulara da ihtiyacımız vardır. Bunlarla birlikte bu vatan, ayakta kalacaktır. İnşallah dünyada da Atatürk’ün dediği gibi milletimiz, ilelebet payidar olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE