Edirne'ye kültür gezileri

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla Edirne'ye kültür gezileri düzenleniyor. İkinci sefere katılan vatandaşları uğurlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak

GÜNDEM 16.05.2019 14:56:00 0
Edirne

Osmanlı Devleti'ne uzun yıllar başkentlik yapan serhat şehri Edirne’nin, Selimiye Camii başta olmak üzere İslam âleminde önemli yeri olan mimari eserlere sahip olduğunu kaydeden Albayrak “Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlarımızın hem tarihi camilerimizde ibadetlerini yerine getirmeleri hem de aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmeleri için Edirne gezileri gerçekleştirdik. Geziye katılan vatandaşlarımız kültür varlıkları ve doğasıyla çok güzel bir kentimiz olan Edirne'yi gezerken, tarihimiz hakkında önemli bilgiler edindiler” dedi.

 

REHBER EŞLİĞİNDE GEZDİLER

 

Edirne gezilerine katılan vatandaşlar rehber eşliğinde sırasıyla, Sarayiçi Mevkiinde bulunan Eski Saray, Balkan Şehitliği, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı, Avrupa Müze Ödülüne layık görülen II. Beyazıt Darüşşifası ve Sağlık Müzesi, Lozan Antlaşması ile vatan topraklarımıza katılan Karaağaç'ta Tarihi Tren Garı ve Lozan Anıtı, Meriç Köprüsü, Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Cami, çok kubbeli yapısıyla Osmanlı Mimarisinde özel bir yeri olan Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Edirne'nin tarihi dokusu korunarak modern ve estetik bir anlayışla düzenlenen meşhur Saraçlar Caddesi ve Kapalı Çarşı’yı ziyaret etti. İftar yemeğinin ardından kafile Tekirdağ’a döndü.

 

 

Haber / Emre BOZ