Kutlamalar, gençlik yürüyüşü ile başladı

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de etkinliklerle k

GÜNDEM 14.05.2019 13:30:00 0
Kutlamalar, gençlik yürüyüşü ile başladı

Yürüyüşe Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vekili Yusuf Hayri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Hükümet Konağı önünde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşün ardından Gençlik Haftası açılışı dolayısıyla Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vekili Yusuf Hayri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program sona erdi.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLECEK

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 19 Mayıs Pazar günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10:00’da çelenk sunma töreni düzenlenecek. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlamalar saat 10:30’da 29 Ekim Spor Kompleksi Sentetik Çim Sahada devam edecek. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın yapılmasının ardında program Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden 2 öğrencinin şiir okuması, tekvando gösterisi, solo ve koro konseri, halk oyunları gösterileri ile devam edecek. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışma ve turnuvalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından program mehter takımı gösterisi ile sona erecek.

 

 

KAPAKLI’DA DA TÖREN DÜZENLENDİ

 

Kapaklı’da da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Kapaklı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU