Oyun Festivali ilgiyle izlendi

Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz İnovasyon Merkezi Dystopia Studios tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında "Lüleburgaz Oyun Festivali" düzenlendi.

GÜNDEM 13.05.2019 17:33:00 0
Oyun Festivali ilgiyle izlendi

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nde düzenlenen festivalde 17 takım LİMER'de üretilen iki oyunu oynadı. Lüleburgaz Oyun Festivali, Trakya’da bağımsız oyun geliştiricileri tarafından geliştirilen oyun turnuvalarının yapıldığı ilk e-spor etkinliği olma özelliğini taşıdığı belirtilirken, Lüleburgaz gençleri tarafından geliştirilen oyunların yer aldığı ilk festival olduğu kaydedildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen oyun festivali ile yerli olarak geliştirilen bağımsız oyunların gençlere sunulması ve bir turnuva organizasyonu ile hem gençlere Lüleburgaz'da üretilen ürünleri deneme fırsatı vermek, hem de tüketen bir toplumdan üreten bir topluma geçişte gençleri bilinçlendirmenin hedeflendiği belirtildi.

 

 

İKİ FARKLI TURNUVA DÜZENLENDİ

 

Etkinliğe misafir konuk olarak Oyunder Başkanı Tansu Kendirli, Twitch Yayıncıları ve E-spor oyuncuları Hilal Alkan ve Berk Yorgun katıldı. Misafir konukların katılımı ile turnuvaların öncesinde “Türkiye’de E-Spor ve Oyun Sektörü” konu başlığında söyleşi düzenlendi. Söyleşide E-Spor’un geçmişi ve geleceği konuşuldu. Festivalde LİMER girişimlerinden Rakarnov Studios‘un geliştirdiği Polyfield ve Dystopia Studios’un geliştirdiği "Escape From Nightmare" oyunlarının oynandığı iki farklı turnuva düzenlendi.

 

ESCAPE FROM NİGHTMARE VE POLYFİELD

 

Dystopia Studios tarafından geliştirilen ve küçük çocuğun kabusunda geçen Escape From Nightmare oyunu, seçilen karakterin korkuları ile yüzleştiği küçük çocuk korkuları ile yüzleşiyor ve multiplayer bir macera oyunu. Oyunu kazanmak için küçük çocuğun haritadaki pilleri toplayıp çalar saati çalıştırması ve kabustan uyanması gerektiği anlatılıyor. Polyfield Oyunu ise, Rakarnov Studios tarafından geliştirilen, ikinci dünya savaşını konu alan çevrimiçi birinci şahıs nişan oyunu. Mihver ve Müttefik taraflarından birine katılıp oyuna başlanılabileceği belirtilirken, Steam mağazası üzerinden oyunun istek listesine eklenere, oyun yayınlandığında erişim sağlanabileceği kaydedildi.

 

Haber / Ruşa ELMA