Gezici Kayıt Terminali uygulaması başladı

Kırklareli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından engelli ve yaşlı vatandaşların evlerine giderek adreslerinden Gezici Kayıt Terminali ile Kimlik Kartı ve Pasaport başvuruları alım hizmet u

GÜNDEM 12.05.2019 13:52:00 0
Gezici Kayıt Terminali uygulaması başladı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin yaptığı açıklamada, fiziki engeli, hastalığı veya yaşlılık sebeplerinden dolayı İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne gelemeyen ve Kimlik Kartı ve Pasaport müracaatında bulunamayan vatandaşların ikamet adreslerine gidilerek, Gezici Kayıt Terminali ile kimlik kartı başvuruları alınmaya başlanıldığını ifade etti. Vali Bilgin, "Bu güzel ve faydalı hizmetten dolayı İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'ya teşekkürler ediyorum" dedi.

 

BİR KAÇ GÜN İÇİNDE ADRESE GÖNDERİLİYOR

 

Kırklareli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından vatandaşların bilgileri mahalle ve köy muhtarlıklarından temin edilerek, yakınlarının talebi halinde evlerine gidilerek hizmet verildiği açıklandı. Başvurularda kişinin son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğrafı yoksa, fotoğrafının çekildiği ve biyometrik verileri alınarak işlemlerin tamamlandığı belirtildi. Talep edilen kimlik kartı veya pasaportun birkaç gün içinde adrese teslim edildiği ifade edildi.

 

Haber / Özge MERİÇ