Sahilde çevre temizleme etkinliği düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesi öğrencileri Kırklareli'nin Kıyıköy Belediyesi ile TürkAkım Projesi ortaklığında yapılan ve Karadeniz sahilinde düzenlenen çevre temizleme et

GÜNDEM 12.05.2019 13:08:00 0
Sahilde çevre temizleme etkinliği düzenlendi

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Karadeniz sahilinde bulunan Kıyıköy'de belediye ve TürkAkım projesi ortaklığında, sahilde çevre temizliği yapıldı. Namık Kemal Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesi öğrencileri de düzenlenen çevre temizleme etkinliğine katıldı.

 

ÇALIŞMA SONUÇLARI TÜM KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

 

TürkAkım Sözcüsü Aslı Esen de projenin Kıyıköy'ün bölgede gözde bir turizm beldesi olarak değerini korumaya ve geliştirmeye özen gösterdiğini ifade ederek, "Çevre konusundaki hassasiyetimizi Kıyıköylülerle beraber uygulamay geçirdiğimiz güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Umuyoruz ki Kıyıköy'ün ziyaretçileri de yaklaşan turizm sezonunda Kıyıköy'ü korumak konusundaki özenimizi paylaşır. Kıyıköy sahili Namık Kemal Üniversitesi'nin yürütücülüğünde gerçekleştirilen bir AB projesi kapsamında pilot bölge olarak seçildi. Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerde Karadeniz kirliliğinin araştırılması amacıyla yürütülen projede Kıyıköy sahilleri iki yıl boyunca incelenecek. Deniz kirliliğine sebep olan kaynaklar yıllara göre değişim ve çöp kompozisyonu belirlenerek AB direktifleri çerçevesinde raporlanacaktır. Deniz kirliliği kordinatörlüğü, ülkemizde deniz kirliliğinin kaynaklarının araştırılması, mevsimsel ve uzun yıllardaki değişimin belirlenmesi konusunda bu projenin önemli bir veri birikimi üreteceğini belirterek çalışma sonuçlarının tüm kamuoyuyla paylaşılacağı müjdesini verdi" dedi.

 

BALIKÇILIK SEKTÖRÜNEDE ZARAR VERİYOR

 

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, son yıllarda tüm dünyada deniz kirliliğinin tehlikeli boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, deniz ekosistemlerinin tehdit altında olduğunu vurguladı. Tecer, "Denizlerdeki kirlilik sadece turizm sektörüne değil aynı zamanda deniz flora faunasını etkilemekte, bu nedenle balıkçılık sektörü de zarar görmektedir. Bu tür aktivitelerle özellikle turizm yoğun bölgelerimizde yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve duyarlılık sağlamak, aynı zamanda kıyılarımıza sahip çıktığımızı göstermek amacıyla coşkulu bir kalabalıkla bu etkinliği düzenleniş olmaktan mutluyuz. Ümit ediyoruz ki bu çabalar denizlerimizde balık tutan, kıyılarımızda tatil yapan, sahillerimizde yaşayan insanlarımız için farkındalık oluşturur" dedi.

 

Haber / Servet AYTEN