'Deneyimsel Tasarım Öğretisi' semineri düzenlendi

Çerkezköy Kent Konseyi ev sahipliğinde 'Deneyimsel Tasarım Öğretisi İlişkilerde Ustalık Tanıtım Semineri' düzenlendi. Dilek Sinç'in konuşmacı olarak katıldığı seminere 17 kişi katıld?

GÜNDEM 10.05.2019 17:12:00 0

Dün saat 15:30'da düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Dilek Sinç, Deneyimsel Tasarım Öğretisi bilgi kaynağının nasıl oluştuğu konusunda bilgi verdi. Sinç, " Deneyimsel Tasarım Öğretisi, tutarlı, uygulanabilir, anlaşılabilir, faydalı olma özelliği taşır. Bilgiler bilimsel güvenirlilik testinden geçirilmiş ve işe yaradığı ispatlanmış deneyimsel gerçek bilgilerdir. Aynı zamanda tüm bilgiler, tüm zamanlarda, tüm insanları kapsar niteliktedir. Bu özelliği ile de diğer mevcut bilgi kaynaklarında arasında farklılığını oluşturur" sözlerine yer verdi.

 

DENEYİMSEL TASARIM ÖĞRETİSİ GERÇEKLİK İLMİDİR

 

Dilek Sinç, "Deneyimsel Tasarım Öğretisi gerçeklik ilmidir. Sahte ile gerçeği, doğru ile yanlışı ayrıştıran bir bilgi teknolojisidir. İnsanın en çok merak ettiği şeylerden biri; 'Gerçek nedir?' sorusudur. Tarih boyunca biyolojide, fizikte, tıpta, astronomide, felsefede insanoğlu gerçeği merak etmiş ve anlamaya çalışmıştır. Gerçeği öğrenebilmek için, denizin derinliklerine dalmış, insan anatomisini incelemiş, uzayın derinliklerine bakabilmek için aletler icat etmiş, kaynaklarını, zamanını harcamıştır. Sadece bilim adamları değil, tüm insanlar ilgilendiği konuda gerçeği öğrenmek ister; Yaşantısında, ilişkilerinde, yaptığı işte gerçeği merak eder.İşin gerçeği ne?, İşler nasıl dönüyor?, Gerçekten mi?, Sence gerçekte ben nasıl biriyim?, Gerçekten bu hamle bize kazandırır mı?. Böyle söylüyor ama gerçekte bana karşı ne hissediyor sence?, 'Bana gerçeği söyle' demesi bu yüzdendir" dedi.

 

GERÇEK TUTARLIDIR VE İNSANA FAYDA VERİR

 

Sözlerine devam eden Sinç, "Gerçek tutarlıdır ve insana fayda verir, sahte ise tutarsız ve zarar verir. Bu sebeple insanın karşılaştığı problemlere gerçek çözümler bulması gerekir. Deneyimsel Tasarım Öğretisi de hayatta gerçeğin kaybolduğu zamanlarda, gecenin karanlığını aydınlatan fener gibi gerçeğe ışık tutar. Bu doğrultuda kişilerin problemlerine gerçek çözümler sunar. Her insan hayatta mutluluğu ve başarıyı ister ama herkes bu isteğine uygun dönüşümü gerçekleştiremez. Hayatta dünümüzden daha iyi olabilmeyi başarabilmek önemlidir. İşte bu sebepten dolayı,Dünümüzden daha iyi olabilmek için,Düşünce ve iletişimimizi başarıya programlayabilmeyi öğrenmek için,Kişisel ve kurumsal başarı yöntemlerini öğrenebilmek için,Hızlanan yaşam şartlarında stresi kontrol edebilmek için,İç motivasyonumuzu geliştirebilmek için,Hayata karşı farkındalığımızı arttırabilmek için,Mutlu olabilme becerilerimizi geliştirebilmek için,Bizi yükseltecek hedefler belirleyebilmek için,Daha hızlı çözüm üretebilmek için,Aile içi ilişkilerimizi geliştirebilmek için,Özel ilişkilerimizi geliştirebilmek için,Daha iyi iletişim becerilerine sahip olabilmek için,Kendimizi ve başkalarını daha iyi tanıyabilmek için bu programlar tavsiye edilir" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Servet AYTEN