Geleceğin senarist ve yönetmenleri yetişiyor

Lüleburgaz'da yönetmen Mehmet Göksel Orhan ile Dilek Çakır'ın bir araya gelip, gönüllü olarak kurduğu Trakya Film Akademisi'nde, geleceğin senarist ve yönetmenleri yetiştiriliyor. Lüleburgaz Belediyesi'nin sağ

GÜNDEM 10.05.2019 14:29:00 0
Geleceğin senarist ve yönetmenleri yetişiyor

40 ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ EĞİTİM ALIYOR

 

Trakya Film Akademisi Proje Koordinatörü Dilek Çakır, akademiyi geçen yılın Nisan ayında kurduklarını belirterek,"Trakya Film Akademisi'nde prodüksiyon, montaj, kamera eğitimi, yönetmenlik, A'dan Z'ye nasıl bir film çekilir bunun eğitimlerini veriyoruz. Yaklaşık 150 başvuru var ve bu başvurular arasından biz mülakatla öğrencilerimizi aldık. Şu an için yaklaşık 40 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz sinemaya gönül vermiş öğrencilerden oluşmaktadır. Amacımız gençlerin, yetişkinlerin entelektüel bakış açısıyla orantılı olarak kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve ekip ruhuyla üretim yapmaktır sinema adına" şeklinde konuştu.

 

YURT DIŞINA AÇILDILAR

 

Kendilerine verilecek destek ile tüm gençleri yetiştirmek istediklerini belirten Dilek Çakır, "Bunun dışında biz bu akademiyi sadece Lüleburgaz'da değil daha çok imkanlarla eğer bizlere destek olunursa tüm Trakya hatta tüm Türkiye'deki gençleri ve yetişkinleri yetiştirmek istiyoruz" dedi. Almanya'nın Köln, Gelsenkirchen; Hollanda'nın Amsterdam ve İsviçre'nin Zürih kentindeki film akademileri ile 'kardeş okul' olduklarını belirten Çakır, "Bazı öğrencilerimizi bu kardeş okullarımıza götüreceğiz ve birlikte kısa film projelerimiz olacak. Biz oraya gittikten sonra onlar da biz de onları ülkemizde ağırlayacağız" ifadelerine yer verdi.

 

'BAŞARILI OLDUĞUMUZA İNANIYORUZ'

 

Senaryo yazmaya ilgisinin olduğunu ifade eden Trakya Film Akademisi öğrencilerinden Sevtap Öcal Aşkın, "Benim senaryoya çok fazla ilgim olduğu için senaryo konusunda ilk etapta katıldım. Fakat sonrasında ses, ışık ve bir çok eğitim aldık biz burada. Kamera eğitimi ve teknik anlamda bütün eğitimleri aldık. Güzel, keyifli çekimler yapıyoruz. Başarılı olduğumuza inanıyoruz. Bundan sonra da daha başarılı olacağımıza inanıyorum" sözlerine yer verdi.

 

Haber/Servet AYTEN