Şoförler Odasından sürücülere Ramazan uyarısı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Ramazan ayı dolayısıyla şoförlere uyarılarda bulundu. Başkan As, Ramazan ayında tüm sürücülerin daha dikkatli olmaları gerekti

GÜNDEM 10.05.2019 13:41:00 0
Şoförler Odasından sürücülere Ramazan uyarısı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, oruçlu olan şoförlerin normal zamandan daha sinirli olduğunu ve sinirlerine hakim olamadıkları için tatsız olaylar yaşanmasına neden olduğunu, bunların yaşanmaması için ramazan ayında insanların birbirlerine karşı çok daha saygılı ve hoşgörülü davranması gerektiğini belirtti. Başkan As, “Ramazan ayı biz Müslümanlar için  çok kutsal ve önemi bir ay olmasının yanında hoşgörü, saygı,sevgi ve de kardeşlik ayıdır.Bu nedenle tüm şoförlerimizin Ramazan ayı içinde vatandaşlara karşı çok daha hoşgörülü  davranmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

"İFTARA YETİŞMEK İÇİN HIZ YAPMAYIN"

 

Mustafa As, iftar saatinde sürücülerin eve yetişeceğim diye hız yapıp acele etmemeleri gerektiğini belirterek,"Şunu özellikle  belirtmek istiyorum. Ramazan ayında ülke genelinde sürücülerimizin iftar saatlerinde, eve yetişebilmek için acele ettikleri  ve acele eden sürücülerin  bir kısmının kaza yaparak yaşamlarını yitirdiklerini yada maddi hasarla atlattıklarına şahit oluyoruz. Acele eden bazı  sürücüler  trafiği de felç ederek hem trafiği hem kendilerini hem de yolcu taşıyanları da yolcuları da tehlikeye attıklarını gözlemliyoruz.Bu nedenle bu ramazan  ayı içerisinde  bütün şoför esnafımız ve tüm özel sürücüler olmak üzere bir birlerine olduğu gibi vatandaşlara karşı da saygılı, sabırlı ve hoşgörülü olsunlar. Lütfen kazalara meydan vermeyelim” ifadelerini kullandı. Mustafa  As, tüm şoför esnafının ve vatandaşların Ramazan’ını da kutladı.

 

Haber/Servet AYTEN