Öğrenciler projelerini görücüye çıkardı

Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda 23 adet proje sergilendi. Birbirinden başarılı projelerin görücüye çıktığı sergide 13 araştırma, 5 incel

GÜNDEM 9.05.2019 16:06:00 0
Öğrenciler projelerini görücüye çıkardı

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve protokol üyeleri öğrenciler tarafından hazırlanan 23 projeyi tek tek inceleyerek projeler hakkında bilgi aldı.

 

23 PROJE SERGİLENDİ

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda konuşan TUBİTAK Bilim Fuarı Proje Koordinatörü Erhan Öztürk Okul olarak 4006 TÜBİTAK Bilim fuarının dördüncüsünü düzenlediklerini kaydeden Öztürk "Açılışını yapacağımız fuarımızda 13 araştırma, 5 inceleme, 5 tasarım olmak üzere toplam 23 proje yer almaktadır. Yaklaşık üç aydır çalışıp üreten., çalışmalarını proje olarak sizlere sunan öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Fuar projelerimizin yanı sıra sene içerisinde roketsan tarafından düzenlenen roket yarışmasında yüksek irtifa kategorisinde Türkiye genelinde ilk dörde yer almayı başaran Gökbörü roket takımının öğretmeni Erdoğan Ulusoy’u ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.Aynı zamanda Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği bir fikrim var proje yarışmasında Biyoloji öğretmenlerimiz Gülşen Korkmaz danışmanlığında unutturmayan bardak projelerini sergilemeye hak kazanan öğretmen ve öğrencilerimizi de tebrik ediyoruz. Bizlere destek veren okul yönetimimize, okul aile birliğimize ve kıymetli misafirlerimize katılımlarından ötürü teşekkür ediyoruz" sözlerine yer verdi. 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Proje Koordinatörü Erhan Öztürk’ün yaptığı açılış konuşmasının ardından fuarın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Daha sonra katılımcılar Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencilerinin TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı için hazırlamış oldukları projeleri tek tek inceleyerek projeler hakkında bilgi aldılar.

 

 

KATILIMCILAR PROJELERİ İNCELEDİLER

 

Dün gerçekleştirilen TUBİTAK 4006 Bilim fuarına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Türk-İş Tekirdağ temsilcisi ve Türk Metal Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Türkiye Okul Kıyafetleri Federasyonu Genel Sekreteri ve Trakya Okul Kıyafetleri Dernek Başkanı Yaşar Yılmaz, okul müdürleri, okul aile birliği üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katılarak projeleri inceledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU