"Hava kalitesinde iyileşme sağlandı"

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, Tekirdağ'da, Temiz Hava Eylem Planı kapsamında hava kirliliğinin azaltılması ve hava kalitesinin iyileştirilmesi ile ilgili alınan önlemler ve uygu

GÜNDEM 8.05.2019 16:13:00 0
"Hava kalitesinde iyileşme sağlandı"

Tekirdağ'da Temiz Hava Eylem Planı'nın etkin bir şekilde uygulanması ve doğalgaz kullanımının yaygınlaşması kapsamında Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Tekirdağ'da kullanılan ithal ve yerli kömürler için uygunluk denetimleri yapılarak kaliteli kömür kullanımının sağlanması, sanayi tesislerinde kullanılan kömür için ve bacada emisyon ölçümü yapılarak Kömür Kullanım İzni uygulaması, bacalarda ıslak filtre ve toz tutucu siklon sistemlerinin yaygınlaştırılması sağlandı.

 

ŞEHRİN HAVA KALİTESİNDE YAŞANAN OLUMLU GELİŞMELERİ ANLATTI

 

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu'nun talimatıyla 7 gün 24 saat yapılan  denetimler ile ısınmadan ve sanayiden kaynaklanan emisyonların kontrol altına alınması sonucunda, geçmiş yıllarda yaşanan hava kirliliği ile ilgili şehrin hava kalitesinde yaşanan olumlu gelişmelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava Kalitesi Ağı verilerine de yansıdığı belirtildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, "Tekirdağ'ın hava kalitesi;  Süleymanpaşa İlçesinde 2 Adet, Çorlu İlçesinde 2 Adet ve Çerkezköy İlçesinde 1 Adet olmak üzere toplam 5 Adet Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu ile online olarak izlenmektedir. PM10 (toz) Ölçümlerinde; Süleymanpaşa İlçesinde ulusal hava kalitesi indeksine göre 2016 yılında 198 gün olan temiz hava gün sayısı, 2017 yılında 263 güne, 2018 yılında ise 328 güne yükselmiştir. Kirli gün sayısı ise 2016 yılında 161 iken, 2017 yılında 92’ye ve 2018 yılında 1 güne kadar düşmüştür. Çerkezköy İlçesi 2018 yılını 341 gün temiz hava gün ve 16 kirli hava gün olarak tamamlanmış, Çorlu İlçesinde ise kirli hava gününe rastlanılmamıştır. 2018 yılında SO2 (Kükürtdioksit) Ölçümlerinde ise İlimizde hiçbir istasyonda kirli hava gününe rastlanmamıştır. NO2 (Azotdioksit) ve CO (Karbonmonoksit) ölçüm sonuçlarında ise sınır değerlerin çok çok altında seyredilmiştir" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ