Emniyetten sürücülere videolu uyarı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında Kapaklı'da da trafikte yaya önceliği denetimleri artırıldı. 2019 yılının "öncelik hayatın, Ã?

GÜNDEM 7.05.2019 15:42:00 0
Emniyetten sürücülere videolu uyarı

‘Öncelik hayatın öncelik yayanın’ sloganıyla yapılan uygulamada yayanın trafikteki önceliğine vurgu yapıldı. 2019 yılının ‘Yaya öncelikli trafik yılı’ ilan edildiğini anımsatan polis ekipleri, yaya geçitlerinde yayalara tanınan yol hakkının, artık ışıksız kavşaklarda, yaya yola adımını attığı an ilk geçiş hakkı her zaman yayalara verileceğini ve mesafe fark etmeksizin, arabanın kontağı çevirmeden ilk işin emniyet kemerini takmak olduğu ifade ederken, bu konuda sürücüleri bilinçlendirmek amacıyla onlara video izletti.

 

KURALLARA UYMALARINI BEKLİYORUZ

 

Trafik Denetleme Büro Amiri Tansu Baş, amaçlarının trafik kazalarını en aza indirmek, trafik düzen ve güvenliğini sağlamakla birlikte vatandaşlara hizmet etmek olduğunu söyledi. Kapaklı Trafik Denetleme Büro Amirliği olarak sürücülerden kavşak giriş çıkışları, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamalarını, yayalara durarak geçiş hakkı vermelerini istediklerini söyleyen Baş, “Sürücülerin diğer bütün trafik kurallarına uymaları can ve mal güvenliği için hayati önem taşıyacağından kurallara uymalarını bekliyoruz. Çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ