Termik santral için bilirkişi keşfi yapılacak

Trakya Çevre Düzeni Planı'nda Tekirdağ Kapaklı-Çerkezköy ve Kırklareli Vize'de termik santrale imkan veren plan değişikliğinin iptali için sivil toplum örgütleri, belediyeler ve yerel STK'la

GÜNDEM 7.05.2019 13:18:00 0
Termik santral için bilirkişi keşfi yapılacak

Çerkezköy, Kapaklı, Pınarça sınırlarında projelendirilen Çerkezköy Termik Santrali projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci 4 Şubat itibariyle sonlandırılmasına rağmen, planlarda alan halen termik santral alanı olarak gözüküyor. Termik santralin izin işlemlerine dair davalar da devam ediyor.

 

BİN 28 DİLEKÇE TOPLANDI

 

Trakya Çevre Düzeni Planı’nda Tekirdağ Kapaklı-Çerkezköy ve Kırklareli Vize’de termik santrale imkan veren plan değişikliğinin iptali için sivil toplum örgütleri, belediyeler ve yerel sivil toplum kuruluşları tarafından açılan davanın bilirkişi keşfi 8 Mayıs Çarşamba günü yapılacak. Pek çok kuruluşla birlikte çevre düzeni planında yapılan değişikliğe dava açan TEMA Vakfı, bilirkişi keşfi öncesi bir dilekçe kampanyası başlattı. TEMA Vakfı Çerkezköy ve Kapaklı gönüllüleri tarafından, plan değişikliğinin iptali için toplanan bin 28 dilekçe, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti.

 

TEKRAR ORMAN ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİ TALEP EDİYORUZ

 

Şubat ayında projenin çevresel etkilerinin değerlendirildiği ÇED sürecinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iptal edildiğini anımsatan TEMA Vakfı Çerkezköy İlçe Sorumlusu Nilüfer Ceylan şimdi de bölge halkı olarak plan değişikliğinin iptal edilmesini ve sahanın Trakya Çevre Düzeni Planı’nda tekrar orman alanına dönüştürülmesini talep ettiklerini söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU