Kapaklı'da halk oyunları gecesi

Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından düzenlenen Türk Halk Oyunları Gecesi ilgiyle izlendi. Mehteran gösterisinin ardından Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli, Artvin, Trabzon yöresine ait

GÜNDEM 5.05.2019 11:52:00 0
Kapaklı

Bülent Ecevit Parkı’nda saat 19:30’da düzenlenen Türk Halk Oyunları Gecesi’ne Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bayram Çoğu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarla yoğun ilgi gösterdi.

 

“HERKES İÇİN KURS VAR”

 

Türk Halk Oyunları Gecesi’nde konuşan Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bayram Çoğu, halk oyunlarının önemine dikkat çekerek “Arkadaşlarımız amacı kültürel miraslarımızı yaşatmak ve yaymak. Bu gece burada izleyeceğimiz ekipler bizlere milli kültürümüzün ve atalarımızın ortak mirası olan halk oyunlarımızı yaşatma ve yaymaya gönül vermiş öğreticiler  ve kursiyerlerden oluşuyor” dedi. Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde herkes için kurs olduğunu belirten Bayram Çoğu, herkesin halk eğitimi merkezine davet etti.

 

ÇEŞİTLİ YÖRELERDEN OYUNLAR SAHNELENDİ

 

Mehteran gösterisi ile başlayan gece, Trakya yöresine ait halk oyunlarının sahnelenmesi ile devam etti. Gecede Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli, Artvin, Trabzon yöresi başta olmak üzere pek çok yöreye ait halk oyunları sahnelendi. Etkinlikler, cumartesi akşamı da devam etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU