Atık lastikler geri dönüşüme kazandırılıyor

Ergene'de ömrünü tamamlamış atık lastikler geri dönüştürülerek hem ekonomiye katkı sağlanması hem de çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

GÜNDEM 5.05.2019 16:16:00 0
Atık lastikler geri dönüşüme kazandırılıyor

Ömrünü tamamlamış lastiklerin önemli bir çevre sorunu teşkil ettiğini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, geri kazanım için lastiklerin önemli bir kaynak olduğunu dile getirdi. Ömrünü tamamlamış lastiklerin geri dönüşüm tesislerine gönderilmesinin ülke ekonomisine ciddi kazançlar sağladığını kaydeden Yüksel, bu lastiklerin yakılması ile atmosfere yayılan siyah duman içinde bulunan kükürtoksit, azotokit, uçucu partiküller, çok halkalı hidrokarbonlar gibi kirleticilerin hava kirliliğine, toprak kirliliğine sebep olduğunu belirtti.

 

GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLMEK ÜZERE TOPLANDI

 

Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, ömrünü tamamlamış lastiklerin düzenli olarak toplandığını söyleyen Belediye Başkanı Rasim Yüksel, konuyla ilgili duyarlılık oluşturabilmek amacıyla Velimeşe Mahallesi Avrupa Serbest Bölgesi yolunun kenarında bulunan atıl durumdaki ömrünü tamamlamış lastiklerin de geri dönüşüme gönderilmek üzere toplandığını belirtti.

 

KANUNLAR İLE YASAKLANDI

 

Atık lastiklerin açık alanda uzun süre depolanması, doğaya rastgele bırakılmasının kanunlar ile yasaklandığını anımsatan Yüksel, çevre kirliliğinin önüne geçmek için Ergene’de belirlenen periyodik günlerde çevreye bırakılmış olan lastikleri toplayarak geri dönüşüme kazandırdıklarını ifade etti.

Haber / Menşure KARDEŞ