Öğrenciler 'Pinti Hamit' oyunuyla beğeni topladı

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin rol aldığı Pinti Hamit isimli tiyatro oyunu, önceki akşam saat 20:00'da okulun konferans salonunda izleyici ile buluştu. Oyunun yönetmenliğini okul öğret

GÜNDEM 5.05.2019 16:07:00 0
Öğrenciler

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen Pinti Hamit isimli tiyatro oyunu ilgiyle izlendi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

 ‘Pinti Hamit’’ isimli tiyatro oyununu izleyenler arasında Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzoğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Okul Müdürleri ve veliler yer aldı. Cimriliği ile tanınan, her şeyden kar etme amacı taşıyan ve gelirini ailesinden gizli olarak yaptığı faizcilikle sağlayan Hamit Efendi’nin yaşamından bir kesitin anlatıldığı oyun ilgiyle izlendi. Oyunda, kızı ve oğlu ile yaşayan Hamit Efendi’nin evlenmeye karar vermesi, fakat evleneceği kızla aslında oğlunun evlilik hayalleri kurması, muhasebecisinin de kızıyla evlenmek istemesi üzerine, çocukların evlenme isteklerini babalarına söylemeye gitmelerinin ardından gelişen olaylar anlatıldı.

 

KAHKAHAYA BOĞDU

 

Yaşanan olayların komik bir dille anlatıldığı oyun izleyicileri kahkahalara boğarken, oyunun sonunda tiyatro ekibi ayakta alkışlandı.  Oyunun sona ermesinin ardından konuşan okul müdürü Cengiz Vurl, tiyatro ekibinde yer alan öğretmen ve öğrencileri performanslarından dolayı kutladı.

 

ÖĞRENCİLER ROL ALDI

 

Okul öğretmenlerinden Selin Aktaş ve Selahattin Karadağ’ın yönettiği oyunda okul öğrencilerinden Şebap Polat, Yakup Çetin, Burak Bekçi, Aleyna Çalışkan, Sinan Hacıoğlu, Yeşim Küpçü, Aleyna Başak Nas, Yasemin İmamoğlu, Yeşim Özen, Melis Nas, Kadir Sulu, Türker Gürbüz, Gamze Nur Sevindik, Mihman Demir rol aldı.

Haber / Menşure KARDEŞ