Kardeş okuldan Keşan'a ziyaret

İstanbul Vefa Lisesi yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nu ziyaret etti.

GÜNDEM 5.05.2019 15:50:00 0
Kardeş okuldan Keşan

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu Vefa Lisesi’nin Müdür Yardımcısı Ahmet Kazanasmaz, Okul Aile Birliği Başkanı Nazmiye Kara, İngilizce Öğretmeni Betül Karanfil Göl ve Coğrafya Öğretmeni Salice Özgü Cengiz ile bir grup öğrenci ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz'ı makamında ağırladı.

 

EĞİTİM OLMAZSA OLMAZ

 

Ziyaret sırasında konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "Vefa Lisesi olarak Keşan'daki İnönü İlköğretim Okulu ve Mecidiye Ortaokulumuz ile kardeş okul projesini geliştirmenizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bu okullarımıza çeşitli katkılarda bulunacaksınız. Bizler de Keşan Belediye Başkanlığı ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu projede her zaman yanınızda olacağız. Bizler de belediyeciliğin eğitim ayağını genişletmemiz lazım. Çünkü bir ülke eğitimi ile öne çıkacak. Eğitim olmazsa geri gideriz ve durağanlık başlar. Bizim de Ulu Önder Atatürk’ümüze  borcumuz varsa Cumhuriyetimizin 100. yılına iyi bir nesil hazırlamamız gerekiyor. Biz de bu yolda görevimizi yapacağız. Herkes üzerine düşen görevi yapacak. Böylelikle ülkemizi daha ileriye taşıyacağız. Bu ülkeyi sahipsizliğe götürmek isteyenler var, ülkeyi geriye götürmek isteyenler var. Çıkarcılar dünyanın çeşitli yerlerinde ve ülkelerinde bir sürü karışıklıklar meydana getiriyorlar. Hep az gelişmiş ülkelerde bu tür karışıklıklar yaşanıyor. Sıranın Türkiye’ye gelmemesi için bu ülkeye sahip çıkmalıyız, çıkmak zorundayız. Türklüğümüzü sakın unutmayalım. Gece gündüz çalışmak zorundayız. Ben de size bir ağabeyiniz belediye başkanı amcanız olarak bu önerilerde bulunuyorum" sözlerine yer verdi.

 

OKULLARI ZİYARET ETTİLER

 

Başkan Helvacıoğlu ve beraberindeki heyet belediyeden ayrılarak İnönü İlköğretim Okulu’nu ziyaret ettiler. Burada öğrencilerle buluşarak çeşitli yardımlarda bulunan heyet kardeş okul olarak bundan sonra da kendilerine çeşitli katkılarda bulunacaklarını belirttiler. Ardından Vefa Lisesi öğrencileri ayrıca Mecidiye Ortaokulu’nu da ziyaret ederek öğrencilerle görüştüler.  

 

Haber / Menşure KARDEŞ