Üniversite öğrencileri mezuniyet heyecanını yaşadı

Namık Kemal Üniversitesi tarafından 2018-2019 Akademik Yılı Lisans ve Önlisans Mezuniyet Töreni düzenlendi. Son sınıf öğrencileri mezuniyet töreninde diplomalarını alarak meslek hayatına atılmanın sev

GÜNDEM 5.05.2019 15:43:00 0
Üniversite öğrencileri mezuniyet heyecanını yaşadı

Namık Kemal Üniversitesi Stadyumu'nda düzenlenen 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Vergi Mahkemesi Başkanı Volkan Erdoğdu, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Namık Kemal Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Şahin Karakaş, İl Emniyet Müdür V. Serkan Üstün, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Tekirdağ İlinin mülki ve idari temsilcileri, akademisyenler ve mezunların aileleri katılımıyla coşkuyla kutlandı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Mezuniyet Töreni Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin başta olmak üzere, Namık Kemal Üniversitesi'nin akademik kadrosunun geçişiyle başladı. Ardından tüm fakültelerin ve yüksekokulların öğrencileri geçiş düzenleyerek, protokolü ve ailelerini selamladılar. Namık Kemal Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu'nun sergilediği halk oyunları gösterisi büyük alkış aldıktan sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gelen tebrik ve kutlama mesajları iletildi. Törenin açılışında mezun öğrenciler adına Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümünü birincilikle bitiren Irmak Eke, konuşma yaptı. Eke, Namık Kemal Üniversitesi’nden mezun olmaktan duyduğu gururu aktararak, eğitiminde katkı sağlayan tüm akademisyenlere ve ailesine teşekkürler etti.

 

EĞİTİM, BİLİM VE HİZMET KALİTESİNE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR

 

Namık Kemal Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında mezun olan öğrencileri, ailelerini ve meslektaşlarını tebrik ederek "Öğrencilerimizin Namık Kemal Üniversitesinde edindikleri deneyim ve donanım gelecekte yol gösterici bir kılavuz olacaktır" dedi. Rektör Şahin, "İstanbul’un fethinin Süleymanpaşa’dan başladığı Çanakkale Zaferinin tohumlarının atıldığı 57 Alay’ın bulunduğu 'Kadim Şehire' 2018-2019 Namık Kemal Üniversitesinin Mezuniyet Törenine Hoş geldiniz. Konfüçyüs’ün çok güzel bir sözü var. 'Bir gün sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir' der. Yine Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Eğitimdir ki bir milleti özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır; ya da milleti sefalete ve esarete sürükler.' eğitimin önemini en veciz şekliyle özetlemiştir. Namık Kemal Üniversitesi bu bilinçle eğitim hayatına, her geçen gün damgasını vurur hale gelmiştir. Bugün Üniversitemizde 10 fakülte, 11 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokul, 1 konservatuvarı, 11 araştırma ve uygulama merkezi ile eğitim, bilim ve hizmet kalitesine katkı yapmaya devam etmektedir.  Bugün Tıp Fakültemiz hizmet kalitesi açısından saygın bir konumdadır. Tıp Fakültemiz kalite akreditasyon sürecini tamamlamış olarak artık eğitim kalitesinde kendini daha da fazla hissettirmeye devam edecektir" dedi.

 

"30 BİN ÖĞRENCİSİ İLE GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR"

 

Sözlerini devam eden Prof. Dr. Mümin Şahin, "Yine diğer bölümlerimizde de en kısa sürede kalite ve akreditasyon süreçleri tamamlandıktan sonra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin tercih edilebilirliğinin arttığını ve hızla yukarılara doğru çıktığını görebilirsiniz. Bunun dışında uluslararası öğrenci sayımız olarak 700’e yakın öğrencimiz mevcuttur. 42 ülkeden 90 farklı üniversite ile anlaşma yapılmış, 700’e yakın öğrencimiz misafirimiz ve gönül elçimiz olarak bizlerle eğitimini sürdürmektedir. İnşallah 2013’e kadar bu sayıyı 5 bine ulaştırmayı hedefliyoruz. Bugün Namık Kemal Üniversitesi yaklaşık 30 bin öğrencisi ile gücüne güç katmakta ve devam ettirmektedir. Bütün bunları yaparken, değerli ailelerimiz, sizlerin katkısı çok büyük.  Bizlere 4 yıl önce, 6 yıl önce emanet ettiğiniz gençleri bu gün mezun etmenin hüznüyle ancak emanete sahip çıkmanın da gururuyla sizlere sevgili gençlerimizi teslim ediyoruz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek, bu pırıl pırıl gençleri yetiştirdiğiniz için ne kadar teşekkür etsek azdır. Değerli meslektaşlarım bu pırıl pırıl gençleri yetiştirirken verdiğiniz özverinin farkındayım. Hepinize bu emeklerinizden dolayı teker teker teşekkür ediyorum. Sevgili mezunlarımız sizleri tekrar tebrik ediyor, sizleri yaşamınızın yeni döneminde tüm mensuplarımızın iyi dilekleriyle ve sevgiyle uğurluyorum. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin, iyi insanlarla karşılaştırsın" şeklinde konuştu.

 

"IŞIK YAYMAK İÇİN YANMAK GEREKİR"

 

Rektör Şahin, "Hz. Mevlana’nın 'Mum olmak kolay değildir. Işık yaymak için yanmak gerekir' sözü ile mezunlara sabırlı olmalarını, dürüst, çalışkan, ahlaklı, girişimci ve çalışkanlıklarını her daim devam ettirmelerini nasihat ederken, Sevgili mezunlarımız sizleri tekrar tebrik ediyor, sizleri yaşamınızın yeni döneminde tüm mensuplarımızın iyi dilekleriyle ve sevgiyle uğurluyorum. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin, iyi insanlarla karşılaştırsın." sözlerine yer verdi.

 

KEPLERİNİ COŞKUYLA FIRLATTILAR

 

Konuşmaların ardından fakülte ve yüksekokullardan birincilikle mezun olan öğrenciler yaş kütüğüne isimlerini çaktılar. Dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere Vali Aziz Yıldırım, Vergi Mahkemesi Başkanı Volkan Erdoğdu, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Şahin Karakaş, İl Emniyet Müdür V. Serkan Üstün, Üniversite Kurucu Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ile birlikte diplomalarını ve hediyelerini verdiler. Diploma takdiminin ardından tüm Fakülte ve Yüksekokul mezunlarına akademisyenler tarafından diplomaları takdim edildi. Diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrenciler keplerini coşkuyla havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.

 

TÖRENE 1 YAŞINDAKİ KIZI İLE KATILDI

 

Törene 1 yaşındaki kızı Evra ile katılan NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olan 35 yaşındaki Kibar Ünal, kızı Erva ile mezuniyet kıyafeti giydi. Mezuniyet töreninde anne ve minik kızı diğer öğrencilerin de ilgi odağı oldu.  Kibar Ünal, üniversite okurken dünyaya gelen bebeğiyle mezun olmanın heyecanını yaşadığını belirterek, "Hazırlık döneminde evlendim. Daha sonra Erasmus'la Almanya'ya gidip geldim. Almanya'dan geldikten sonra çocuğa niyetlendik. Allah kısmet etti ve bir kızımız oldu. Bu sene de mezun oldum. Kızımla beraber mezuniyete katıldım çok güzel bir duygu bu. Bebek olduğunda çok endişeliydim, okul ikisi bir arada gitmez diyordum. Kızım olduğu dönemde, normal dönemden daha yüksek notlar aldım. Kızım bereketiyle geldi. O doğduktan sonra hep yüksek not aldım" sözlerine yer verdi.

Haber / Özge MERİÇ