Geleneksel Bilim Şenliği'nin 2'ncisi düzenlendi

Özel Çerkezköy Uğur Okulları tarafından bugün saat 14:00'da Geleneksel Bilim Şenliği'nin 2'ncisi düzenlendi. Kimya Öğretmeni Fatih Yıldız öncülüğünde yapılan ve 100 öğrencinin görev a

GÜNDEM 3.05.2019 18:49:00 0
Geleneksel Bilim Şenliği

Özel Çerkezköy Uğur Okulları Ortaokul ve Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen 2. Geleneksel Bilim Şenliği'ne Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri; Yusuf Hayri ve Yılmaz Oğur, Özel Çerkezköy Uğur Okulları Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal, Özel Çerkezköy Uğur Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal,  Özel Çerkezköy Uğur Okulları Okul Aile Birliği Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 

100 ÖĞRENCİ GÖREV ALDI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan bilim şenliği etkinliği Özel Çerkezköy Uğur Okulları Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Kadir Reis Zenginal, "Bu yıl 2.'sini gerçekleştirdiğimiz Bilim Gününe hepiniz hoş geldiniz. Bu hazırlıkta yaklaşık 100 öğrencimiz görev aldı ve 120 proje sunulacak. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.  Zenginal'ın konuşmasının ardından Kimya Öğretmeni Fatih Yıldız öncülüğünde yapılan Fil Dişi Macunu ve Köpük Bomba Deneyleri uygulamalı olarak gösterime sunuldu. Katılımcılar tarafından şaşkınlıkla ve ilgiyle izlenen deneyler beğeni topladı. 

 

PROJELERİ İNCELEDİLER

 

Deney uygulamalarının ardından 2. Geleneksel Bilim Şenliği'nin açılış kurdelesi kesildi. Açılış töreninin ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve beraberindekiler, öğrenciler tarafından oluşturulan projeleri tek tek gezerek incelediler. Küçük ikramların verildiği bilim şenliği etkinliğinde Uğur Okulları Anka Müzik Grubu müzik dinletisinde bulundu.

 

Haber / Özge MERİÇ