CHP'li başkanlar Ankara'da toplandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimlerinde göreve gelen CHP'li belediye başkanlarını Ankara'da topladı. CHP'li 250 belediye başkanı, Anıtkabir ziyaretinin ardından genel

GÜNDEM 3.05.2019 16:42:00 0
CHP

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimlerinde göreve gelen CHP’li belediye başkanlarını Ankara’da topladı. Toplantıya katılmak için Ankara’ya giden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın da aralarında bulunduğu 250 CHP'li belediye başkanları, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir'e giren CHP'liler, Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra CHP'li heyet Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerken, sonrasında da İsmet İnönü'nün kabrini ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu. CHP'li heyet, Anıtkabir ziyaretinin ardından parti genel merkezine geçti.

 

 

“BİLDİRGE BİR PARTİNİN SİYASAL NAMUSUDUR”

 

Düzenlenen toplantıda CHP’li belediye başkanlarına seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Zorlu bir mücadeleyi geride bıraktık. Birlikte çalıştık, birlikte mücadele ettik, birlikte kazandık. Bütün çalışmalarımızı birlikte sürdüreceğiz. Asıl görev şimdi başlıyor, asıl mücadele şimdi başlıyor. Adaletle yöneteceğiz, saygıyla yöneteceğiz, hiç kimseyi ötekileştirmeden yöneteceğiz. Bunu seçim bildirgemizde taahhüt ettik. Bildirge bir partinin siyasal namusudur” diye konuştu. Seçildikten sonra belediye başkanlarına dikkate almaları gereken 10 temel ilkeyi gönderdiklerini anımsatan Kılıçdaroğlu “Bir belediye başkanı negatif, suçlayıcı bir dil kullanmamalı. Sizlerin, devri sabık yaratma gibi bir düşüncesi asla olmamalı. Ancak yolsuzluk varsa onun üzerine gideceksiniz. İmzasız bütün ihbar dilekçelerini alıp hiç bakmadan çöp sepetine atacaksınız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bilgisi, birikimi, liyakati olan herkesi kucaklayacağız. Belki yeni görevlere yeni insanlar tayin etme ihtiyacınız olacaktır. Burada partizanca davranmak yok. Liyakat sahibi insanları getireceksiniz. Belediyede bir kişinin siyaset yapma hakkı vardır, o da belediye başkanıdır. Göreve getireceğiniz insanlar partizanlık yapıp politika yaparsa, onların vereceği her zarar sizin hanenize yazılır” diye konuştu.

 

“HARCADIĞINIZ HER KURUŞUN HESABINI VERECEKSİNİZ”

 

Şeffaflık vurgusu da yapan Kılıçdaroğlu “Harcadığınız her kuruşun hesabını vereceksiniz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel ilkelerinden birisi budur” dedi. Dini ve milli bayramlarda belediye otobüslerinin bedava olmasını isteyen Kılıçdaroğlu “Engellilere, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapmak için hepinizin çalışması lazım. Gençleri, çocukları kazanmak çok önemli. Çocuğu kazandığınız zaman bütün aileyi kazanırsınız. Çocuklar, bu ülkenin geleceği, hepimizin geleceği” dedi. Belediye başkanlarından yoksulluk envanteri oluşturmalarını isteyen Kılıçdaroğlu “Sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek. Kimin yoksul olup olmadığını muhtarlarla beraber tespit edeceksiniz. Yoksulları alıp, onun yoksulluğunu teşhir etmek, onun onuruyla oynamak bizim kitabımızda yoktur. Belediyeye birisini alacaksanız önce o yoksul evlerden alacaksınız. Çalışmayan biri varsa o evde, sigortalı olmayan biri varsa alacaksınız” dedi.

 

YSK'YA ÇAĞRI YAPTI

 

İstanbul seçimleri ile ilgili de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu “Seçimlerin aydından 1 aydan fazla süre geçti. Tüm seçimler sonuçlandı, İstanbul seçimleri sonuçlanmıyor. YSK, yasalara ve daha önce benzer olaylara karşı verdiği kararlara uymak zorundadır. YSK, seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak ürettikleri sahte delilleri elinin tersiyle itmek zorundadır. YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemelidir. YSK, ‘demokrasi değil, seçimsiz bir Türkiye istiyoruz’ talebini reddetmek zorundadır. YSK üyeleri, üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunmak zorundadır. Aksi halde adalet dağıtamaz.  İktidar sahiplerinin demokrasiye karşı kurduğu kumpası YSK reddetmesi gerekiyor. Adalet talep ediyoruz, adalet istiyoruz. Bu ülkede adalet dağıtan hakimlerin olduğuna inanmak istiyoruz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ