Kakava Ateşi sevgi, barış ve kardeşlik için yanacak

Edirne Belediyesi'nin organizasyonuyla her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava Hıdrellez Şenlikleri'nde bu yıl Ramazan coşkusu da yaşanacak. Kakava Şenliklerinde hem baharın hem de Ramazan'ın

GÜNDEM 1.05.2019 16:40:00 0
Kakava Ateşi sevgi, barış ve kardeşlik için yanacak

PROGRAM BELLİ OLDU

Ramazanın ilk günü olan 6 Mayıs’ın Hıdrelleze denk gelmesiyle birlikte hem baharın gelişi hem de Ramazan’ın gelişi kutlanacak. Edirne Belediyesi tarafından düzenlenecek Kakava Hıdırellez Şenlikleri; 5 Mayıs Pazar Günü Saat:12.00’de Edirne Kapalı Cezaevi yanında düzenlenecek olan 8. Geleneksel At Yarışı’yla start alacak. Kakava Şenlikleri; saat:17.30’da Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi’nde gerçekleştirilecek program ile devam edecek. Protokolün karşılanması,  açılış konuşmaları ve sahne gösterilerinin ardından dev Kakava Ateşi, bereket, sağlık, kısmet, neşe, şans; barış, huzur ve hoşgörü getirmesi için yanacak.

NİYET ÇEKİLİŞİ İLE SON BULACAK

6 Mayıs Pazartesi Günü Ramazan’ın ilk günün dolayısıyla Sarayiçi’nde Hıdırellez Sahuru düzenlenecek. Ardından şenliklerde dilekler, Dilek Ağacı’na bağlanacak, niyetler nehre atılacak. Buradaki programın ardından Saraçlar Caddesi’nde saat 12.30’da Edirne Belediye Bandosu’nun konseri ile Edirne Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi sunulacak. Kakava Hıdırellez Şenlikleri yumurta kırma ve niyet çekilişi ile son bulacak.

“EDİRNE’DEN TÜM DÜNYAYI SARSIN”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nin yaklaşık bin 400 yıllık bir gelenek olduğunu ve 2017 Aralık Ayında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine girdiğini belirterek “Baharın gelişini müjdeleyen Kakava Hıdırellez Şenlikleri’ne bir kez daha ev sahipliği yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Kakava Hıdırellez Şenlikleri’ne katılım her geçen yıl giderek daha da artıyor. Bir yıl öncesinden otellerden yer ayırtan; Kakava Ateşini bizlerle birlikte yakmak isteyen yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerimiz bu yıl Ramazan’ın gelişinin heyecanına da Edirne’de ortak olacak. Sarayiçi’nde 5 Mayıs Pazar Günü Kakava Ateşi yakarak baharın gelişini; 6 Mayıs sabahı da Hıdırellez Sahuru’nda Ramazan’ın gelişini kutlayacağız. Baharın ve Ramazanın bereketinin Edirne’den tüm dünyayı sarmasını; Kakava Ateşi’nin tüm dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederek; herkesi 5 Mayıs Pazar günü Kakava Ateşi’ni yakmaya ve Ramazan’ın başlangıcı nedeniyle aynı alanda 6 Mayıs sabahı ilk gerçekleştireceğimiz Hıdırellez Sahuru’na davet ediyorum” dedi. 

Haber / Menşure KARDEŞ