'Çocuklar susar, ama artık biz susmayalım'

Son günlerde ülke genelinde meydana gelen çocuk tacizleri ve çocuk istismarları tepkiler devam ediyor. Çerkezköy'de sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler, pazar günü Çerkezköy Belediye önünde saa

GÜNDEM 29.04.2019 17:30:00 0

Çerkezköy’deki sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partiler, çocuk istismarı olaylarına karşı ortak bir basın açıklaması yaptı.

“ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR”

Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu tarafından okunan basın açıklamasında “Geçtiğimiz günlerde çok acı verici olaylara tanık olduk. 5 yaşındaki bir çocuğumuza, bir meleğimize, ahlak tanımaz merhametten yoksun vicdansız bir sapık tarafından cinsel saldırıda bulunuldu. Yine bir çocuğumuz başka bir memlekette katledildi. Geçtiğimiz ay başka bir çocuğumuz, geçtiğimiz sene başka bir çocuğumuz. Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ‘küçük hanımlar küçük beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız, sizlerden çok şey bekliyoruz.’diyerek geleceğimiz olan çocuklarımıza ne kadar değer verdiğini belirtmiştir. Çocuklarımızın hepsi melek, hepsi geleceğimizdir” denildi.

“YETER ARTIK”

Her yıl 12 bin çocuğun cinsel istismara, 25 bin çocuğun aile içi şiddete, 310 bin çocuğun uyuşturucu kullanımına maruz kaldığı belirtilen açıklamada “Bu böyle mi sürecek? Çocuklarımızı öldürüyorlar, çocuklarımıza tacizde bulunuyorlar, çocuklarımızın geleceğini, özgürlüğünü çalıyorlar. Kaçırılan, öldürülen her çocukla bizim de geleceğimiz öldürülüyor. Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınımız, her şeyimiz. Çocuklar evde büyümez, çocuklar parkta bahçede büyür, sokakta büyür. Biri gelsin çocukların özgürlüğünü çalsın, devlet de ona mükafat versin ve beslesin, beslesin salsın. Ama artık beslemesin, çünkü biz yorulduk, çaresizlikten yorulduk, korumaktan, endişe etmekten yorulduk. Yeter  artık. Canımız, gözümüzün nuru, kalbimizin ta içi, öpmeye kıyamadığız, dünümüz, yarınımız, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı haysiyetsizin biri gelip alacak diye korkmaktan yorulduk. Artık biz korkmak istemiyoruz, artık bu onursuzlar korksun istiyoruz, onlar yok olsun istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

“İNSANLIK DIŞI MAHLUKLAR ARTIK YOK OLSUN”

Basın açıklamasında başta Cumhurbaşkanı, meclis başkanı, devlet büyükleri, mülki amirler ve güvenlik güçlerine seslenilerek “Bu insanlık dışı vahşeti, bu ahlak dışı caniliği artık bitirin. Artık bu durumları görmenizi istiyoruz, toplumun bu derin yaralar nedeniyle içten içe kaynadığını görmenizi bekliyoruz. Çocuklarımız, çocuklarımızın geleceği, bizim geleceğimiz ölürken buna sebep olan adi vicdansız merhametsiz kişilerle bu dünya üzerinde aynı havayı soluyamaya devam etmek istemiyoruz. Biz buna mecbur değiliz, artık hangi kanun çıkacaksa çıksın ve bu insanlık dışı mahluklar artık yok olsun istiyoruz” denildi.  “Evlad kokusu, Cennet kokusudur” Hadis-i Şerifine de dikkat çekilen açıklamada “Yüce rabbimizin bize emaneti olan cennetin anahtarı çocuklarımıza, evlatlarımıza sahip çıkalım. Artık bu cahilliğe ve vahşete sessiz kalmayalım. Suçlular toplum vicdanını rahatlatacak cezalar almadan susmayalım, çocuklar susar ama artık biz susmayalım” denildi. Çocuk istismarına karşı yapılan basın açıklamasına Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Cengiz Memiş,  Belediye Başkan Yardımcısı ve Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Enver Bayram, Belediye Meclisi Üyeleri, dernek başkanları ve yönetimleri, AK Parti Çerkezköy İlçe yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, MHP Çerkezköy ilçe Yönetimi, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, Türk-İş Tekirdağ İl temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve sendika üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Haber/Servet AYTEN