11. Uluslararası Sinan Sempozyumu düzenlendi

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından 2005 yılından bu yana Mimar Sinan anısına düzenlenen Uluslararası Sinan Sempozyumu'nun bu yıl 11'incisi düzenlendi. Her yıl farklı temaların tart

GÜNDEM 26.04.2019 17:20:00 0
11. Uluslararası Sinan Sempozyumu düzenlendi

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda başlayan sempozyumun açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Özgüven, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  Sempozyum açılışında konuşan Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Özgüven “Farklı coğrafyaları aynı başlık altında bir araya getirmeye ve paylaşımımızı artırmaya çalıştık. Mimarlık açısından da bu tür ortaklıkların geliştirilmesini hedefledik. Mimarlık, ekonominin bir parçası olduğu için sempozyumun bu yılki temasıyla bakış açılarımızı paylaşmak ve geliştirmek istedik. Bunun bir nedeni de mimarların, ekonomi ile olan ilişkileridir. Bu ilişkiyi, güçlü bir şekilde tesis etme gayretindeyiz” dedi. Rektöre Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da “Edirne, en güzide ve nadide eserleri ihtiva eden, kadim medeniyetimizin eşsiz nüvelerini taşıyan tarihi bir kent. Tarih boyunca pek çok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapan, bunların mimarlık izlerini taşıyan ve hissettiren bir yer. Osmanlı’nın ilk eserleri ile en muhteşem eserlerini bir arada barındıran köprüleri, kervansarayları, camileri ile birçok mimari eseri ile eşsiz bir eğitim üssü. ‘Edirne Açık hava Amfisi Geleceğin Mimarlarını Yetiştiriyor: Osmanlı Kültür Mirası’ projesini değerli hocalarımızın katkılarıyla üç yıldır sürdürüyoruz. Bu projeyle Ülkemizin pek çok farklı şehrinden öğrencilerimizi Edirne’de ağırlıyor, teorik ve kültürel miraslarımızı tanıttığımız pratik eğitimler ile medeniyetimizin matematikte, fizikte, sanatta ve mimarlıkta ne kadar ileriye gittiğini gösteriyoruz. Bu mirasın korunmasını ve devamlılığını ilke edindiğimiz eğitim anlayışımızla geleceğin mimarlarını yetiştiriyoruz” dedi.

10 BAŞLIK GÜNDEME GELDİ

Sempozyumda, ‘Mimarlık ve Ekonomi’ teması çerçevesinde geçekleştirilen iki eş zamanlı oturumda “Gelenekler ve Aktörler”, “Çevre ve Tasarım”, “Turizm ve Mimarlık”, “Mimari Dönüşümler”, “Tarihi Dokular ve Yerleşimler”, “Tasarım ve Ekonomi”, “Yapı ve Tasarım”, “Kentsel Alan Yatırımları”, “Yatırım ve Mimarlık” “Koruma ve Mimarlık” olmak üzere on başlık gündeme geldi.

Haber / Ruşa ELMA