Çocuk Şenliği'nin bu yıl 4'üncüsü düzenlendi

Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Çocuk Şenliği'nin bu yıl 4'üncüsü düzenlendi. Çocuklar folklor gösterileri, Ege&Gaga Çocuk Tiyatrosu, sihirbaz gösterisi, animasyon g?

GÜNDEM 23.04.2019 16:59:00 0
Çocuk Şenliği

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı Çerkezköy Belediyesi tarafından Kentpark’ta Çocuk Şenliği düzenlendi.

 

“BU EGEMENLİĞİN GÜVENCESİ ÇOCUKLARIMIZDIR”

 

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen şenliğe binlerce çocuk katıldı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün 23 Nisan 2019. Bundan tam 99 yıl evvel bugün bir büyük önder milli mücadeleyle başlayan, savaş meydanlarında adım adım kazıyarak, bu toprakların geleceği için mücadele eden atalarımızla beraber savaş meydanlarında zaferleri kazandıktan sonra bu ulusun birliğini, beraberliğini sağlamak, bu ulusun bağımsızlığını bundan 99 yıl evvel bugün, 23 Nisan 1920’de yeniden milletine armağan eden, 99 yıl evvel bugün 23 Nisan 1920’de ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen bir büyük önderin izinde, 99 yıldır bu topraklarda barışı, kardeşliği, birliği, beraberliği sağlamış, bu milletin çocukları ile beraber olmuş, bu milletin, bu ulusun bağımsızlığı, birliği, beraberliği için mücadele etmiş bir büyük önder 99 yıl evvel Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurduğunda bu milletin geleceğini çocuklara armağan etti. Yani dedi ki ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu egemenliğin, geleceğin güvencesi de çocuklarımızdır.’” İfadelerini kullandı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BİRLİĞİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Akay “Büyük önderimizin izinde, 99 yıldır bu topraklarda bağımsızlığımızı kazandığımız ve 99 yıldır tescillenen, TBMM’nin açıldığı günden bugüne bağımsızlığımızın sembolü, geleceğimizin teminatı çocuklarımızla el ele, kol kola, yan yana bu toprakların geleceğine, birliğine, beraberliğine, ay yıldızlı Türk Bayrağı altında çocuklarımızla, gençlerimizle sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği için mücadele edeceğiz. Bu yüzden bugün çocuklarımız ile buluşuyoruz. Bugün dördüncüsünü düzenlediğimiz Çerkezköy Belediyesi Çocuk Şenliğindeyiz. Bugün geçmiş yılların aksine güzel bir meydanda beraberiz. Kentpark’ta bu güzellik içerisinde, Çerkezköy’ümüzün çocukları ile buluşuyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER SUNULDU

Çocuklara iyi eğlenceler dileyen Akay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Başkan Akay’ın konuşmasının ardından folklor gösterileri, Ege&Gaga Çocuk Tiyatrosu, sihirbaz gösterisi, animasyon gösterileri yapılırken, çocuklar oyun platformlarında da gönüllerince eğlendi. Çocuk yarışmaları ve atölye çalışmalarının da yapıldığı şenlikte çocuklara çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Yaklaşık 4 saat süren Çerkezköy Belediyesi 4. Çocuk Şenliği’nde kitap standında çocuklara çeşitli kitaplar da hediye edildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, konuşmasının ardından yaklaşık 3 saat boyunca çocuklarla selfie çekindi.

Haber / Özge MERİÇ