Her renkten şarkılarla

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Pakize Narin Anadolu Lisesi tarafından "Her renkten şarkılarla" isimli müzik gecesi düzenlendi. Öğrenciler solo ve koro olarak sevilen şarkı ve türküler

GÜNDEM 23.04.2019 17:47:00 0
Her renkten şarkılarla

Önceki akşam saat 19:30’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen program 12-C sınıfından Filiz Şahin’in, ‘Ay Tenli Kadın’ adlı şarkıyı seslendirmesi ile başladı. 12-E sınıfı öğrencilerinden Yusuf Tütüncü’nün ‘Belki Alışmam Lazım’ adlı şarkıyı seslendirmesinin ardından  12-D sınıfı öğrencilerinden Muhammet Can Tosun da ‘Sarı Gelin’ isimli türküyü seslendirdi.

PERFORMANSLARI İLE BEĞENİ TOPLADILAR

10-B sınıfı öğrencilerinden Havva Uygur’un ‘Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme’ adlı türküyüğ seslendirmesinin ardından program 11-D sınıfı öğrencilerinden Selvi Sezin Kaya’nın ‘Yalnız’ isimli şarkıyı seslendirmesi ile devam etti. 12-B sınıfı öğrencilerinden Utku Erünsal’ın ‘Bir Derdim Var’ isimli şarkıyı seslendirmesinin ardından 10-D sınıfı öğrencilerinden Melike Coşkun da ‘Ele Güne Karşı’ isimli şarkıyı seslendirdi. Öğrenciler performansları ile beğeni topladı.

HEP BİRLİKTE SESLENDİRDİLER

11-E sınıfı öğrencilerinden Kaan Çetintaş’ın ‘Öyle Dertli’ isimli şarkıyı seslendirmesinin ardından 11-A sınıfı öğrencilerinden Ali Eren Kurt da, ‘Cambaz’ isimli şarkıyı seslendirdi. 11-D sınıfı öğrencilerinden Kübra Yapaklı’nın ‘Vursalar Ölemem’ parçasını seslendirmesinin ardından 10-B sınıfı öğrencilerinden Zeynep Sude Çorbacı, Barış Manço’nun ‘Kol Düğmeleri’ adlı eserini enstürmantal olarak icra etti.

12-E öğrencilerinden Utku Ataberk İğdeli’nin Mozart’ın ‘Türk Marşı’ adlı eserini enstürmantal olarak seslendirmesinin ardından okul öğrencilerinden oluşan koro Sivas yöresine ait olan ‘Ötme Bülbül ötme, şen değil bağım’, Rumeli Türküsü ‘Mavrodan Aldım Sümbülü’ ve Ankara yöresinden ‘Eski Evin Merteği’ adlı eserleri seslendirildi. 

TEŞEKKÜR ETTİ

Koronun Edirne yöresine ait ‘Ayılana Gazoz’, Kırşehir yöresine ait Neşet Ertaş imzalı ‘Nar Danesi’, Kırklareli yöresine ait ‘Dere Geliyor Dere’ adlı eseri seslendirmesinin ardından müzik gecesi etkinliği sona erdi. Konserin ardından konuşan Pakize Narin Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Doğruyol, bu geceyi düzenleyen öğretmen ve öğrenciler ile gecenin düzenlenmesinde katkıları olan okul aile birliği yönetimine teşekkür etti. Müzik gecesine Okul Müdürü Veysel Doğruyol’un yanı sıra, okul aile birliği üyeleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Haber / Menşure KARDEŞ