Çocuk Şenliği kutlamaları başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl düzenlenen Çocuk Şenliği'nin bu yıl 5'incisi düzenleniyor.

GÜNDEM 22.04.2019 18:47:00 0
Çocuk Şenliği kutlamaları başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen 5. Çocuk Şenliği başladı.

 

6 BİN ÇOCUĞU AĞIRLADI

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliği'nin ilk gününde, binlerce çocuk şenlik alanına akın etti. Programda yer alanda yüzlerce sportif ve eğitici aktiviteye katılan çocuklar gönüllerince eğlenirken aynı zamanda öğrendi. Çocukların neşesine ailelerinde ortak olduğu şenlikleri devam edecek. Süleymanpaşa Belediyesi, Çocuk Şenliği’nde konserler, sahne gösterileri, eğitici ve eğlenceli atölye çalışmaları ve oyun alanları ile çocuklara bayram sevincini erken yaşatarak ilk gün yaklaşık 6 bin çocuğu ağırladı. Müzik Atölyeleri, Şişme Çocuk Oyun Grupları, Yarışma Parkuru, Kod Akademisi, Kum Boyama, Taş Boyama, Mandala ve Çerçeve Yapım Atölyeleri çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü.

ÇOCUKLARA MESLEKLERİ TANITTILAR

Çocukların hem eğlendiği, hem de öğretici çalışmaların düzenlendiği etkinlikte, çeşitli okulların ve derneklerin yanı sıra Tekirdağ İtfaiyesi, AFAD, Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü de stant açarak, yaptıkları etkinliklerle çocuklara meslekleri tanıttılar. Etkinlik kapsamında çocukların davul gösterisi, halk oyunları, klarnet ve gitar konserleri, Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu konseri, binlerce çocuk ve aileleri tarafından ilgiyle izlendi.

 

"ÇOCUKLARIMIZA GELECEĞİMİZİ EMANET EDECEĞİZ"

 

Süleymenpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel 23 Nisan bayram coşkusunu günler öncesinden yaşatmak amacıyla, 3 gün sürecek bir program hazırladıklarını belirterek "Biz Gönül Belediyeciliğini Süleymanpaşamıza kazandırmak üzere yola çıktık. Bu anlayış çerçevesinde, proje ve hizmetlerimizi de halkımızın beklentileri ve şehrimizin ihtiyaçlarını dikkate alarak şekillendiriyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın gönüllerine girebilmek ve orada yer etmek de bizim için her şeyden çok daha değerlidir. Bu anlayışla çocuklarımızla birlikte bayram coşkusunu üç gün boyunca doya doya yaşamak için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en samimi duygularımla kutluyor, coşku dolu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum" sözlerine yer verdi. Şenliğin ilk gününde Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar da şenlik alanını ziyaret ederek çocukların coşkusuna ortak oldu.

 

Haber / Yakup KARATEPE