Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim programları devam ediyor

Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim" programı hayata geçiriliyor. 2019 Atatürk?

GÜNDEM 21.04.2019 14:33:00 0
Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim programları devam ediyor

Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim" programı kapsamında 19-20 Mart tarihleri arasında SOGLAB Kurucusu Göksel Gürsel ve Eğitim Programları Direktörü Buse Gedik tarafından Öğretmenler İçin Sürdürülebilirlik Eğitimi verildi. "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim" programının devamının ise 15 Mart – 14 Haziran tarihleri arasında düzenleneceği kaydedildi.

29 PROJE EKİBİ HACKATHONA KATILDI

Programın bir diğer süreci olan ve öğrencilerle birlikte düzenlenen insan odaklı tasarım hackathonuda, 16 Nisan’da Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nde (LYKA) düzenlendi. İlk hackathon öncesinde 29 gönüllü öğretmen 400’ün üzerinde öğrenciye sürdürülebilir kalkınma eğitimi verdi. Eğitime katılım sağlayan öğrencilerden seçilen 116 öğrenci 16 Nisan’daki hackathonda yer aldı. Böylece her okuldan 2 proje ekibi olmak üzere toplamda 29 proje ekibi hackathona katıldı. Küresel hedefler doğrultusunda uygulanabilir ve yaratıcı iş fikri üretmek için bir araya gelen gençler küresel sorunlara çözümler üretecek projeleri hayata geçireceklerini açıkladı.

PROBLEMLERLE BAŞ EDEBİLECEK GENÇLERİ YETİŞTİRMENİN TAM ZAMANI

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, "Gençlerin omuzlarına hiç olmadığı kadar büyük bir yük bırakıyoruz, kırılmış, bölünmüş, gri bir gezegen. Ancak karşılaştığımız her duruma rağmen, Lüleburgazlı gençlerin gözlerinde gördüğümüz ışığa ithafen biz de Büyük Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk gibi aynı cümleleri ifade ediyoruz. Sonuçlarıyla baş edemediğimiz problemler artık hayatlarımızın birer parçası. Yetişkinlerin iklim değişikliği, eşitsizlik ve adaletsizlik, yoksulluk gibi küresel problemlerle savaşmakta yetersiz kaldığı bir çağda çocuklarımızın hayatta kalma olasılığını nasıl garanti edebiliriz. Onları sosyal ve duygusal açıdan dirençli, teknolojik açıdan yetkin, ayakları yeryüzüne basan gençler haline nasıl getirebiliriz? Bu önemli problemlerle baş edebilecek gençleri yetiştirmenin tam zamanı" dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ