Bir Fikrim Var Proje Yarışması Tekirdağ Finali yapıldı 

Trakya Kalkınma Ajansı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde düzenlenen Bir Fikrim Var Proje Yarışması'nın Tekirdağ Finali, Çorlu Halk Eğitim Merkeziâ€

GÜNDEM 19.04.2019 17:58:00 0
Bir Fikrim Var Proje Yarışması Tekirdağ Finali yapıldı 

Çorlu Halk Eğitim Merkezi 15 Temmuz Kültür Merkezi'nde düzenlenen final yarışmasına; Çorlu Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Marmarereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Kalkınma Ajansı Yetkilileri Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülen ve Müdür Yardımcıları, Çorlu Yeni Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Zeki Dobrucalı, okul müdürleri ve idari kadroları, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

 

 

 

"OLDUKÇA PARLAK FİKİR VE PROJELER ORTAYA ÇIKIYOR"

 

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin yarışmanın Trakya’da proje kültürünün gelişmesine önemli faydası olduğunu belirterek, "Fikirlerin gelecek kuşaklara aktarılması için gayret gösteriyoruz. Bu projeyi daha evvel Tekirdağ’da uyguladık. Gördük ki destek verildiğinde gençlerimizden oldukça parlak fikir ve projeler ortaya çıkıyor. Bu yılda projeyi Trakya geneline yaymaya karar verdik. Bu kapsamda da Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ile protokoller imzaladık. 'Bir Fikrim Var' Projesi Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinde ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimizi kapsıyor. Bölgemizde ortaöğrenim kurumlarının yeni proje fikirlerini hayata geçirecek ve proje kültürünün oluşmasını sağlayacak böylesine anlamlı bir organizasyona destek vermekten ötürü Ajans olarak çok mutluyuz" sözlerine yer verdi.

 

"DOĞRU ÇÖZÜM ÜRETMELERİ GEREKİYOR"

 

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ardından konuşan Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, "Burada oluşacak proje fikirleri, ayakları yere basan prototiplere dönüşecek. Eğitim camiası ile sanayicileri buluşturduğumuz her platformda temel hedefimiz piyasanın ihtiyaçlarını gerçekten doğru analiz edebilen, uygulanabilir proje çıktıları olmasıdır. Burada öğretmen ve öğrencilerimize düşen en büyük sorumluluk ihtiyaçları iyi analiz etmek ve doğru çözümler üretmektir. Yarışmada dereceye giren ve giremeyen, tüm proje sahibi öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik ediyor ve çabalarımızın amacına hizmet etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

 

DERECEYE GİREN OKULLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Bir Fikrim Var Proje Yarışması'nın Tekirdağ finalinde, öğrenciler projelerinin sunumlarını yaptı. Jüri üyelerinin projeleri değerlendirmesi sonucunda birinci Nöbetçi Ateş Ölçer projesiyle Kadriye Nazif Gölge ÇPL, ikinci Bir Damla’da Sen Kurtar projesiyle Çerkezköy Halit Narin M.T.A.L, üçüncü ise Otokontrollü Trafik Işıkları projesiyle Hüsniye Hanım M.T.AL oldu. Bir Fikrim Var Projesi’ne 9 proje ile katılan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tekirdağ 4’üncüsü olurken Çerkezköy Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beşinci, Süleymanpaşa Gündoğdu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Altıncı, Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yedinci ve Özel Çorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Sekizinci oldu. Dereceye giren okulların öğrenci ve öğretmenlerine protokol tarafından hediyeleri verildi. Ardından 50 projenin yer aldığı serginin açılışı protokol ve jüri üyeleri tarafından yapıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ