"Halkımızı balıksız bırakmayacağız"

Çerkezköylü balıkçılar 15 Nisan itibariyle 2018-2019 balık sezonun kapandığını açıkladı. Balık sezonunun kapanmasının ardından halkı balıksız bırakmayacaklarını belirten balıkç

GÜNDEM 19.04.2019 18:57:00 0
"Halkımızı balıksız bırakmayacağız"

Konu ile ilgili bilgilendirmede bulunan Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık Satış Sorumlusu Volkan Biber, "Bilindiği gibi her yıl balık sezonu 1 Eylül’de açılıyor ve avlanma yasağı 15 Nisan’da sona ermesiyle balık sezonu kapanıyor. Yeni balık sezonu 1 Eylül 2019 tarihinde açılacak ve bu tarihe kadar halkımızı balıksız bırakmamak için her yıl olduğu gibi bu yılda yeni balık sezonu açılana kadar tezgahlarımızda özel üretim havuzlarında üretilen balık çeşitleri, ithal balıklar ile olta balıkçılarının tuttuğu balıklar tezgahlarımızda yer alacak. Çerkezköylü balıkçılar olarak Kapalı Pazar Yeri'nin Küçük Sanayi Sitesi'ne bakan kısmındaki balıkçılar çarşısında her gün gece saat 22:00’a kadar hizmet veriyoruz. Balık sezonu kapandı balık yiyemeyeceğiz diye düşünerek hiç kimse böyle bir düşünceye kapılmasın biz buradayız ve tezgahlarımızda balık bulunuyor” dedi.

 

BALIK FİYATLARI

 

Volkan Biber şu anda tezgahlarda bulunan balık fiyatlarını da şu şekilde açıkladı, "Hamsi kilogramı 20 TL, İstavrit kilogramı 25 TL, Palamut Tane 10-20 TL, Çupra kilogramı 60 TL, Çupra Tane 15 TL, Alabalık tane 10 TL, Kefal kilogramı 20 TL, Levrek tane 15 TL, Deniz Levreği kilogramı 60 TL, Barbun kilogramı 50, Karides kilogramı 40TL’den satılıyor."

 

Haber / Gülveren ALTINOĞLU