Balkan Eczacılık Öğrenci Kongresi Sona Erdi

Edirne Trakya Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği (ETUPSA) tarafından organize edilen ve ülkemiz ile Balkan ülkelerinden 488 katılımcı ile uluslararası düzeyde yapılan Balkan Eczacılık Öğre

GÜNDEM 19.04.2019 17:50:00 0
Balkan Eczacılık Öğrenci Kongresi Sona Erdi

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılışında konuşma yapan kongre başkanları Ayşenur Yanardağ ve İsmail Can Beşikçi "Hayallerimizden hedeflere yolculuğumuzda; geleceğin eczacılığını misyon edinerek teknolojinin, inovasyonun, girişimciliğin ve Ar-Ge çalışmalarının önemini deneyimledik. Hızla gelen teknolojinin getirdiği değişimle başa çıkabilmenin ancak davranış değişimiyle mümkün olduğunu gözlemledik. Bu davranış değişimi, geleceği yeni bir bakış açısıyla değerlendirmeyi mümkün kılmaktan geçiyor. Bu farkındalığı, 34 Türkiye Eczacılık Fakültesi temsilcisi ve 7 Balkan Eczacılık Fakültelerinden eczacı adayı arkadaşlarımızla beraber yaşıyor olmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Geleceğin eczacılığını misyon edinen; sorunlara değil çözümlere ortak olan yaklaşık 100 kişilik organizasyon ekibi ve 488 katılımcısı ile deneyim dolu bir 3 gün diliyoruz" ifadelerine yer verdiler.

ÜNİVERSİTELER NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜNÜ YETİŞTİREN AKADEMİK ÖRGÜTLERDİR

"Sağlıkta Girişimcilik ve inovasyon" temasıyla yola çıktıklarını belirten Topluluk Akademik Danışmanı Eczacılık Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Serap Yılmaz, "Bizler bu kongrede girişimcilik ve inovasyonu temel aldık ve ‘Değişimi Kaçırma’ sloganıyla yola çıktık. Gelişen bilimin ışığında eczacılık mesleğinde neler değişiyor ve bizler bunları ne kadar takip edip ayak uydurabiliyoruz diye bunu görmek istedik. İşte burada siz gençlere çok iş düşüyor çünkü değişime en kolay adapte olup bunu mesleğimize ancak sizler yansıtabilirsiniz. Umuyorum ki bu kongre, sizler için ufkunuzda yeni bir kapı açar ve mesleğinizi en iyi şekilde geliştirmek için ufak bir adım olur" dedi. Üniversitelerin toplumun ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştiren akademik örgütler olduğunu ve kurum bazında belli amaç ve hedefler taşıdıklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, üniversitelerin bu amaç ve hedefler doğrultusunda belli bir kültüre de sahip olduklarını vurguladı.

"GİRİŞİMCİLİK GELECEĞE YÖN VERECEK"

Kongrenin açılışında konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Eczacılık Fakültesinin çok yeni bir fakülte olmasına rağmen önemli işler yaptığına ve kongrenin Balkanları da kapsamasının önemine değinerek Edirne ve Trakya Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Rektör Tabakoğlu “Bu şehrin üniversitesinin hedefi Balkanlar. Gönül coğrafyamızla bir arada olmayı hedefleyen bir üniversite. Gurur duyarak söylüyorum ki Üniversitemizin bu misyonunu kendinde sindirmiş bir fakültedir, Eczacılık Fakültesi. Esasen çok genç, çok yeni kuruldu. İlk mezunlarını geçen sene verdi. Eksiksiz bir eğitim ortamı oluştuğunu görüyorum. Sevgi var, ilgi var, uygun ortam var. Bu güzel ortamı oluşturan başta Dekanım Prof. Dr. Gülay Şeren olmak üzere katkı verenlere teşekkür ediyorum. Bizim amacımız aslında öğrencileri yetiştirirken hayata hazırlamak. Belki derslerde öğrenebileceklerinden çok daha fazla bilgiyi bu süre zarfında öğrenecekler" sözlerine yer verdi. Girişimciliğin geleceğe yön vereceğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Gelecek, girişimcilik ve inovasyonda. Bunu hissetmiş ve her zerresine işlemiş bir fakültenin bu kongreyi düzenlemesinden ayrıca mutluyum. Bu girişim, bir tesadüf eseri değil. İki yıldır Eczacılık Fakültemiz inovasyon ödülleri kazanıyor. Bu sene çoğalarak geleceğini umuyorum. Başarılarınızı ve çalışmalarınızı birçok misafirimize örnek olarak gösteriyoruz. ‘Bizim öğrencilerimiz kongre yaptığı zaman Balkanları düşünüyor ve Balkan Eczacılık Öğrenci Birliğini kurmayı düşünüyor.’ diyoruz. Siz en güzel örneği bu kongre ile verdiniz" ifadelerini kullandı.

ECZACILIĞIN İLETİŞİMDEKİ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kongrenin ilk bölümünde açılış konuşmalarının ardında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından bir müzik dinletisi verildi ve ardından Trakya Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi ile Balkan Eczacılık Öğrenci Kongresi tanıtım filmi izlendi. Eğitimcinin eğitimi, liderlik, sunum teknikleri, takım performansı, iletişim, koçluk eğitimleri veren ve 6 yıl Uluslararası Eczacılık Bilimleri Federasyonunda görev yapan Altınbaş Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Buket Aksu bir sunum yaptı. Doç. Dr. Buket Aksu, sunumuna başlamadan önce öğrencileri böyle kapsamlı bir etkinlik düzenledikleri için tebrik etti ve eczacılık mesleğinin önemine vurgu yaptı. Aksu, Farklılıklarla İletişim adlı sunumunda eczacılığın iletişimdeki önemine dikkat çekti. Üç gün süren kongrenin son gününde katılımcılar, sosyal gezi kapsamında Karaağaç Yerleşkesi, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi ile Selimiye Cami gezdiler.

Haber / Menşure KARDEŞ