Doğa dostu bez çanta diktiler

Trakya Üniversitesi Çevre Sorunları ve Araştırma Merkezi (ÇEVSAM), tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Trakya Üniversitesi'nden gönüllü öğretim üyeleri ve çevre dostları, Edirne Teknik Bilim

GÜNDEM 18.04.2019 17:30:00 0
Doğa dostu bez çanta diktiler

Trakya Üniversitesi Çevre Sorunları ve Araştırma Merkezi (ÇEVSAM), tarafından büyük bir çevre sorunu olan plastik konusunda farkındalık yaratmak, alternatifler sunmak ve özellikle çocuklar ile gençleri bu konuda eğitmek amacıyla etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.  İlk olarak Trakya Üniversitesinden gönüllü öğretim üyeleri ve çevre dostları, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü atölyelerinde yapılan çalışmalarda yaklaşık 300 adet doğa dostu bez çanta dikti. Etkinliğin ikinci kısmında ise Trakya Üniversitesi Genç Tema Topluluğu ve ÇEVSAM, Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine ekosistem hakkında eğitici bir sunum yaparak öğrencilere bez çanta hediye ettiler. Eğitimin ardından hem minik öğrencilerin keyifli vakit geçirmelerini sağlamak hem de plastik kullanımına karşı farkındalık yaratmak amacıyla hediye edilen bez çantalar, öğrencilerle birlikte boyandı. Toplam 9 sınıfta yapılan eğitim ve boyama etkinliğinde 250’ye yakın çanta dağıtıldı.

 

"BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

 

Trakya Üniversitesi ÇEVSAM Müdürü Doç. Dr. Başak Boz çevre kirliliğinin en büyük nedenlerinden olan plastik kullanımında farkındalık yaratmak ve bu konuda daha bilinçli nesiller yetiştirmek için etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, "Yaptığımız sunumlar ve eğlenceli uygulamalar ile minik öğrencilerimiz hem keyifli vakit geçiyor hem de plastik kullanımının azaltılması konusunda daha duyarlı oluyorlar. İlkokul öğrencileriyle gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte dağıtılan çantaların hem çocukların hem de ailelerinin alışverişlerinde tek kullanımlık plastik poşetlere alternatif olarak kullanılacağını umut ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Haber / Özge MERİÇ