Elementleri Okuma Yarışması'nda 18 öğrenci yarıştı

Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ebru Nayim Fen Lisesi işbirliğinde, Periyodik Tablonun 150. yıl dönümü dolayısÄ

GÜNDEM 17.04.2019 16:20:00 0
Elementleri Okuma Yarışması

Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen ve Uluslararası Temel ve Uygulamalı Kimya Birliği (IUPAC) tarafından ilan edilen 2019 Uluslararası Periyodik Tablo Yılı kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim İsmet Öztürk ve Ebru Nayim Fen Lisesi Kimya Öğretmeni Mediha Nur Evren koordinatörlüğünde, Süleymanpaşa'da yer alan liseleri kapsayan Elementleri Okuma Yarışması düzenlenerek, Ebru Nayim Fen Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

 

18 ÖĞRENCİ KATILDI

 

Yarışmaya Süleymanpaşa'da yer alan Ebru Nayim Fen Lisesi, Tekirdağ Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Tekirdağ Bilgi Koleji Fen Lisesi, Tekirdağ Bilgi Koleji Anadolu Lisesi, Tekirdağ Özel Aden Koleji, Kadriye Nazif Gölge Çok Programlı Anadolu Lisesi, Tuğlacılar Anadolu Lisesi ve Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden toplam 18 öğrenci katıldı. Periyodik Tabloda yer alan 118 elementi sırayla atom numarası, adı ve simgesiyle 84.55 saniyede okuyan Tuğlacılar Anadolu Lisesinden Fatma Şimir yarışmanın birincisi, 88.10 saniyede okuyan yine aynı okuldan Kutay Mızrak yarışmanın ikincisi ve 89.10 saniyede okuyan Ebru Nayim Fen Lisesi öğrencisi Utku Aygün ise yarışmanın üçüncüsü oldu.

 

ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Elementleri Okuma Yarışması'nda Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Ateş, Doç. Dr. Funda Öztürk, Doç. Dr. Hakan Kandemir, Doç. Dr. İbrahim İsmet Öztürk ve Arş. Gör. Ozan Süleyman Ürgüt jüri üyesi olarak yer aldılar. Program sonunda yarışmacı öğrenciler ve beraberindeki danışman öğretmenlerine ödülleri takdim edildi. Katılımcı liseler, jüri üyeleri ve yarışmanın destekleyicileri Türkiye Kimya Derneği, Kimyagerler Derneği ve sponsor firmalar İnterlab Tekirdağ Şubesi, AKPA KİMYA ve Lara Kozmetik’e teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ