Yeni dönemin ilk meclisi

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin 2019-2024 dönemi ilk toplantısını bugün saat 14:00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Meclis 1'inci ve 2'nci baÅ?

GÜNDEM 16.04.2019 18:18:00 0
Yeni dönemin ilk meclisi

Çerkezköy Belediye Meclisi 2019-2024 döneminin ilk toplantısını bugün saat 14:00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yaptı.

 

 

 

“VATANDAŞIN İRADESİ SANDIĞA YANSIDI”

 

Meclis salonunda yapılan toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. En genç üyeler Mikail Çelik ve Gökay Keleşoğlu’nun divana davet edilmesinin ardından toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “2019-2024 döneminin ilk Meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. 31 Mart Yerel Seçimlerinde vatandaşın iradesi sandığa yansıdı ve Çerkezköy halkı seçimini yaptı. 31 Belediye Meclis Üyemiz ile gerçekleştirdiğimiz bu ilk toplantının Çerkezköy’ümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum, temenni ediyorum. Umut ediyorum 2019-2024 yılları arasında burada bulunan tüm Meclis Üyesi arkadaşlarımızla beraber Çerkezköy halkının, Çerkezköy’ün geleceği adına önemli kararların verileceği, bu 5 yıl vatandaşlarımızın bizlere teslim ettiği bu görevi en iyi şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum” diyerek yeni dönemin Meclis Üyeleri, belediye çalışanlarına ve tüm Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti.

 

MECLİS 1 VE 2’NCİ BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ

 

Vahap Akay’ın konuşmasının ardından 31 Mart seçimlerinde AK Parti listesinden meclis üyesi seçilen Koray Önsel ve Habip Çelik’in AK Parti’den istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’ne geçmelerine ilişkin dilekçe de okunarak meclise bilgi verildi. Dilekçenin okunmasının ardından ilk 2 yıl görev yapmak üzere meclis 1’inci ve 2’nci başkan vekili seçildi. Kapalı zarf usulü yapılan seçimlerde meclis 1’inci başkan vekilliğine 17 oy alan Cengiz Memiş seçilirken, meclis 2’nci başkan vekilliği için ise Bulut Becerik seçildi. Meclis başkan vekillerinin seçilmesinin ardından 2 yıl görev yapacak olan 2 asil ve 2 yedek meclis katip üyesi kapalı oyla seçildi. Asıl katip üyeliğine Cevdet Aykaç ve Dilek Köksal seçilirken, yedek üyeliğe ise Beytullah Coşkun ve Kemal Buzkuş seçildi.

 

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Gündemin 3’ünci maddesinde encümen üyelerinin seçimi yapıldı. 1 yıl süre ile görev yapmak üzere encümen üyeliğine Cevdet Aykaç, Beytullah Coşkun ve Kemal Buzkuş seçildi. İmar Bayındırlık Komisyonu için CHP’den Gökay Keleşoğlu, Erdal Zengin, Henefi Karataş, AK Parti’den de Adem İçli ve Ahmet Yıldız oybirliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na CHP’den Dilek Köksal, Cengiz Memiş, Mehmet Kar, AK Parti’den de Mikail Çelik, Hüseyin Karaca oybirliği ile kabul edildi. Tarife Komisyonu’na CHP’den İbrahim Çekçi, Şahin Yılmaz, Serdar Ürkmez, AK Parti’den Neziha Temur ve Sait Yazı seçildi.

 

BİRLİKLERE ÜYELER SEÇİLDİ

 

Marmara Belediyeler Birliği Meclisi’ne asıl üyeliğe İbrahim Çekçi seçilirken, yedek üyeliğe de Serdar Ürkmez de yedek üyeliğe seçildi. Gündemin 8’inci maddesinde de TRAKYAKENT Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği’ne üye seçimi yapıldı. Asıl üyeliğe Serdar Ürkmez ve Dilek Köksal seçilirken, yedek üyeliğe de Kemal Buzkuş seçildi. Ardından Birlik Tüzüğü’nün 7. maddesi gereğince; bir sonraki Mahalli İdareler Genel Seçimlerine kadar Çerkezköy Belediyesi’ni Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nde temsil etmek üzere Başkan (Doğal Üye) haricinde 4 asil ve 2 yedek üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Asil Üyeliklere Mehmet Kar, Dilek Köksal, İbrahim Çekçi, Şahin Yılmaz seçilirken, Yedek Üyeliklere ise Beytullah Coşkun ve Cengiz Memiş seçildiler.

 

MECLİS TOPLANTILARI KAYIT ALTINA ALINACAK

 

Toplantıların sesli ve görüntülü cihazlarla kayıt altına alınması konusu oybirliği ile kabul edilirken, bir sonraki gündem maddesinde meclis başkan ve üyelerine ödenecek olan huzur hakkı görüşüldü.  5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 32. maddesi gereğince Meclis Başkan ve üyelerinin huzur hakkı ücretinin tespit edilmesi hususu Belediye Meclisi’nce görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Toplantının 12’nci gündem maddesinde Çiftçi Malları Koruma Meclisi oluşturulması konusu görüşüldü. Yapılan oylamanın ardından Çiftçi Malları Koruma Meclisi Asil Üyeliklerine Yılmaz Mardin, Sedat Ak, Serkan Maytalman, Mesut Bayko, Mülayim Ürkmez, Yedek Üyeliklere Erkan Vardar, Erdal Var, İlker Çelik, Gökhan Aydın ve Mesut Mardin seçildi.

 

MÜTEŞEBBİS HEYETE ÜYE SEÇİMLERİ YAPILDI

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Yalıboyu OSB müteşebbis heyetinde görev alacak 5 asıl ve 5 yedek üye seçildi. Asıl üyeliğe Cengiz Memiş, Nedim Yılancı, Şahin Yılmaz, Gökay Keleşoğlu, Henefi Karataş oy çokluğu ile seçilirken, yedek üyeliğe de Kemal Buzkuş, Nihat Mıstık, Enver Bayram, Mehmet Kar ve Cevdet Aykaç seçildi. Toplantı Veliköy OSB müteşebbis heyetinde görev alacak 5 asıl ve 5 yedek üyenin seçilmesi ile devam etti. Asıl üyeliğe Vahap Akay, Serdar Ürkmez, Dilek Köksal, Bulut Becerik, Mehmet Kar seçilirken, yedek üyeliğe de İbrahim Çekçi, Beytullah Coşkun, Gökay Keleşoğlu, Şahin Yılmaz ve Cevdet Aykaç seçildi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantı, satış komisyonunda görev alacak meclis üyesinin seçimi ile devam ederken, oyçokluğu ile Erdal Zengin seçildi. Belediyede görev yapan memur ve sözleşmeli personellere sosyal denge tazminatı ödenmesi konusu görüşülürken, sosyal denge tazminatı tutarını belirlemek ve yeni sözleşme imzalamak üzere Vahap Akay’a yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde 2018 yılı denetim komisyonu raporu ile ilgili meclise bilgi verildi. Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Sait Yazı, yeni meclisin ülkemize ve Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti. Belediyenin halka faydalı hizmetlerinde her zaman yanında olacaklarını kaydeden Yazı, denetleme komisyonu raporu ile ilgili de konuşarak “Özellikle AK Parti grubundaki arkadaşların şerh koyduğu maddelerin tekrar okunarak, arkadaşların bilgisine sunulmasını arzu ediyorum” dedi.

 

“BAKANLIĞIN FİYAT BEDELLERİ BELLİ”

 

Şerh konulan maddelerin tekrar okunmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuyla ilgili konuştu. Denetim komisyon raporunun meclise sunulduğunu yeterli katılım sağlanmadığına dair geçen dönemde denetim komisyonu üyesi 2 kişinin şerh koyduğunu belirten Akay “22 d alımlarında son 5 yıllık dönemde daha önceki dönemlerde yapılanların en az 2 ve 3 misli civarında fiyat teklifleri alınmıştır. Hiçbir dosyada ifade edildiği gibi aykırı bir hareket yoktur. Piyasa rayiç bedellerinin üzerinde diye ifade yanlıştır. Bakanlığın zaten fiyat bedelleri var. Bunun üzerinden rekabet ortamı oluşturularak belediyenin bu noktadaki minimum harcamalarının en iyi işi ortaya çıkaracak şekilde bu işler yapılmıştır” dedi.

 

“OLUMLU ELEŞTİRİLERİN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR”

 

Sosyal faaliyetlerin fazlalığı ile ilgili tasarrufun tamamının belediye yönetimine ait olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Rekabet ortamı ile ilgili eleştirileri kabul etmiyoruz. Eleştirilerden tabiî ki sonuç çıkartacağız. Olumlu eleştirilerin tamamının başımız üstünde yeri var” ifadelerini kullandı. Vahap Akay’ın konuşmasının ardından toplantıya 5 dakika ara verilirken, ikinci oturumda Belediye Meclis toplantısı Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın 2018 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında meclise Cengiz Memiş başkanlık etti. Faaliyet raporunun oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU