"5 yıl boyunca takipçisi olacağız"

Yeni dönemin ilk meclis toplantısı öncesi AK Partili meclis üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, doğrudan teminlerin belediyenin web sayfasından yay

GÜNDEM 16.04.2019 15:12:00 0

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Çerkezköy Belediyesi Meclisi’nin 2019-2024 dönemi ilk meclis toplantısı öncesinde saat 12:30’da AK Partili meclis üyeleri ile birlikte parti binasında basın açıklaması yaptı.

 

GRUP BAŞKAN VEKİLLİĞİNE SAİT YAZI SEÇİLDİ

 

İlk toplantı öncesi AK Parti olarak grup toplantısını yaptıklarını belirten Kök “Çerkezköy’ün yeni meclisinin Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni ediyorum. AK Partili meclis üyesi arkadaşlara da 5 yıl boyunca başarılar diliyorum” dedi. Grup toplantısında bütün kararları oybirliği ile aldıklarını belirten Kök, bu sürecin 5 yıl boyunca devam etmesini temenni etti. Grup Başkan Vekili ve Grup Sözcüsü olarak oybirliği ile Sait Yazı’yı seçtiklerini kaydeden İlçe Başkanı Ümit Kök “Mecliste komisyon seçimleri olacak. Grup olarak bu konuda da kararlarımızı aldık. Veliköy OSB ve Yalıboyu OSB müteşebbis heyeti seçimleri olarak. Seçim sürecinde herkesin başkanı olduğunu söyleyen belediye başkanının, ilk toplantıda herkesin mi yoksa sadece CHP’nin mi belediye başkanı olduğunu göreceğiz. Umudumuz herkesin başkanı olması yönünde. İnşallah yeni dönemde daha doğru, daha çoğulcu bir yönetim anlayışı olur” dedi.

 

“İNTERNET SAYFASINDAN YAYINLANSIN”

 

Yanlışın her zaman karşısında olacaklarını, Çerkezköy için faydalı her şeyin de yanında olacaklarını söyleyen Kök, doğrudan teminlerle ilgili de konuşarak “Doğrudan teminlerle ilgili seçim sürecinde de çok eleştirimiz oldu. AK Parti döneminde doğrudan teminler belediyenin web sayfasından yayınlanıyordu. 4 yıldır yayınlanmıyor. Şirketlerin, esnafın bundan bilgisi olmuyor. İhaleler doğrudan temin ile yandaşlara verildi. Doğrudan teminlerin belediyenin web sayfasından yayınlanması noktasında önerge vereceğiz” diye konuştu.

 

“VATANDAŞA AÇIK ANKET YAPILSIN”

 

Tek yön uygulaması ile ilgili de konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök “Bu uygulama ile ilgili belediyenin web sayfasında vatandaşa açık anket yapılmasını ve anket sonucuna göre hareket edilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

“HARÇLARIN DÜŞÜRÜLMESİNİ TALEP EDECEĞİZ”

 

İmar ve iskan harçları ile ilgili de konuşan Kök, “Bu harçların düşürülmesi yönünde vatandaştan gelen talepler var. Bizim de taahhütlerimiz arasında bunlar vardı. Vahap Bey de Kızılpınar mitinginde indirim yapacağının sözünü verdi. Bunu meclise getireceğiz ve yüzde 50 oranında düşürülmesini talep edeceğiz. Belediye Başkanının da taahhüdünü yerine getirmesini bekliyoruz. Emlak vergilerinin de düşürülmesi için önerge vereceğiz. İnşallah CHP’li meclis üyeleri de bize destek verir ve vatandaşın mağduriyeti giderilir” dedi.

 

“TAKİBİNİ YAPACAĞIZ”

 

Meclis üyeliğinde geçersiz sayılan oyların yeniden sayıldığını anımsatan İlçe Başkanı Ümit Kök “Biz de adliyede sayımın bitmesini takip ettik. Gece saat 04:00-05:00 sıralarında TESKİ’nin aracı ile adliye çevresinde gezen belediye ve TESKİ personellerinin olduğunu gördük. Adliyenin önünde beni görünce uzaklaştılar ve 15 dakika sonra araçtan TESKİ yazısını söküp geri geldiler. Belediye personelinin orada bir görevi yok. TESKİ’nin aracını kendi araçları gibi kullanma görevini ya da hakkını bunlara kim verdi? Bunların açıklanmasını bekliyoruz. Ben o gece polisi aradım ve TESKİ’nin aracı ile gezip alkol alan kişilerle ilgili tutanaklar tutuldu” dedi. Bu durumun sadece o güne has bir olay olmadığını iddia eden Kök “Bazı belediye personelleri belediye araçlarını kendi araçlarıymış gibi kullanıyor. Buna izin vermeyeceğiz ve 5 yıl boyunca bunların takibini yapacağız. Takdir Çerkezköy halkının” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU