Mini Otonom Yarışması'nda ikinci oldular

Edirne Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri, Avrupa'nın En Büyük ve En Zorlu Mini Otonom Yarışması'nda Lise Ligi Kategorisi'nde Türkiye ikincisi oldular.

GÜNDEM 15.04.2019 15:56:00 0
Mini Otonom Yarışması

Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul müdür yardımcısı ve bilişim teknolojileri alan öğretmeni Rıza Korkusuz koordinatörlüğünde, sürücüsüz araç yaparak Bilkent Üniversitesi Cyberpark’ta yapılan Avrupa’nın en büyük ve en zorlu mini otonom yarışmasına katıldı. Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Road Angels (Yol Melekleri) Otonom Takımı, 22 takımın yer aldığı organizasyonun Lise Ligi kategorisinde Türkiye ikinciliği başarısını elde etti.

 

22 TAKIM YARIŞTI

 

Yarışmaya ilk kez katılan tek devlet ve tek meslek lisesi olarak bu başarıyı elde eden Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, tasarımlarıyla görücüye çıktı. Yapay zeka ve derin öğrenme algoritmaları kullanılarak tasarlanan araçların otonom (sürücüsüz) şekilde yarışması amaçlanan yarışmada, 22 takımda 110 yarışmacının tasarımları yer aldı.

 

GENÇ GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRİLİYOR

 

Mini Otonom Yarışmasıyla son teknoloji ürünü sensör ve yapay zeka algoritmalarını kullanmak ve uygulamaları geliştirmek, takım çalışması ve takımlar arası etkileşim kültürünü arttırmak, kendine güvenen ve robotik alanda ülkemizi temsil edecek genç girişimciler yetiştirmenin amaçlandığı kaydedildi. Yarışmayla ilgili açıklamada bulunan Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, "Yarışmada takımlar, gerçek dünyanın gerçek sürüş ihtiyaçlarına derin öğrenme algoritmaları ile nasıl çözümler üretebildiklerini ortaya koyuyorlar. Tanımlanan görevleri hızlı ve hatasız bir şekilde başarabilmek için yarışıyorlar. Özel hazırlanmış parkurda, sürüş güvenliğinden trafik  işaretlerine tepkilere, yola çıkan ani yayadan yoldaki engellere çözüm üretmekte sürüşü emniyetle devam ettirecek tüm senaryoları test ediyorlar. Şirketler, Üniversiteler ve Liseler olarak 3 ayrı kategoride gerçekleşen bu yarışmayı TIRPORT, Bosch, NVIDIA, MSI gibi önemli teknoloji firmaları destekliyor. İlimizi ulusal alanda başarıyla temsil ederek bizleri gururlandıran okul yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ