Kısa dönem erler yemin etti

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı tarafından 374'üncü kısa dönem jandarma erleri için yemin töreni düzenlendi. Düzenlenen yemin törenine katılan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım eğitim ve spor ala

GÜNDEM 12.04.2019 17:00:00 0
Kısa dönem erler yemin etti

374'üncü kısa dönem 45 asker için Namık Kemal Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen yemin törenine; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mümün Şahin,  İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, askeri erkan ve çok sayıda asker yakını katıldı.

 

45 ASKER YEMİN ETTİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığında görevli 374. kısa dönem 45 asker, Türk bayrağı ve tüfeğin üzerine ellerini koyarak yemin etti. Törende yemin eden erler adına  J.Er Sadi Polat,  bir konuşma yaptı. Ardından J. Er Uğur Çil tarafından “Asker Duası” adlı şiir ve J. Er Beytullah Çağrı Gökbudak tarafından “Ben Askerim” adlı şiir okundu.

 

"BAYRAĞIMIZ SONSUZA KADAR DALGALANMAYA DEVAM EDECEK"

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın eğitim ve spor alanında başarılı olan ve birliğe  ilk katılan erlere ödüllerini vermesini ardından konuşan Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, "Jandarma Komutanlığının en yeni üyeleri olan 374’üncü kısa dönem yükümlüler, geçmişi şanla, şerefle, kahramanlıklarla bezenmiş Türk Bayrağı'nın gölgesinde, şehitlerimizin manevi huzurlarında ve siz değerli konukların şahitliğinde, icabında vatan uğruna canlarını feda edeceklerine dair yemin ettiler. Bu anlamlı törene teşriflerinizle bizleri mutlu ettiniz. Yaklaşık dört hafta önce bu kutsal ocağa gönderdiğiniz evlatlarınız, temel askerlik eğitimini tamamlamış olarak ettikleri yeminle, vatan savunmasında görev almaya ve verilecek her vazifeyi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtmişlerdir. Ne mutlu sizlere ki böyle yiğitler yetiştirdiniz. Ne mutlu sizlere ki asil Türk milletine böyle Mehmetçikler hediye ettiniz. Kahraman Mehmetçikler; Biraz önce Türk milletinin onur timsali şanlı bayrağımızın gölgesinde, şehitlerimizin manevi huzurunda, ailelerinizin önünde, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, icabında vatan, cumhuriyet uğruna seve seve hayatınıza veda edeceğinize namusunuz ve şerefiniz üzerine yemin ettiniz. Yemin etmek; kutsal vatan görevinin en iyi şekilde yapılmasına dair namus sözü vermek demektir. Vatan görevi en kısa ve öz ifade ile; yüce milletimizin emrinde, onun huzur ve güvenine, Atatürk ilke ve inkılaplarına, vatanın bölünmez bütünlüğüne ve bağımsızlığına yönelik her türlü saldırı ve tehdidin bertaraf edilmesi demektir. Şehitlerimizin emaneti, gazilerimizin vasiyeti, atalarımızın yadigarı hilal uğruna güneşlerin battığı bu vatan, sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Genç silah arkadaşlarım; içtiğiniz andın, sizlere, ailelerinize, jandarma teşkilatına ve yüce Türk ulusuna hayırlar getirmesini diliyor, hepinizi kutluyorum, andınız kutlu olsun" sözlerine yer verdi. 

 

Haber / Özge MERİÇ