Yeni belediye meclisi ilk toplantısını yaptı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Edirne'de belirlenen yeni Belediye Meclis üyeleri ilk meclis toplantısını, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında yaptı. Başkan Gürkan, "T

GÜNDEM 11.04.2019 19:26:00 0
Yeni belediye meclisi ilk toplantısını yaptı

Edirne Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen ilk meclis toplantısında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Öncelikle bugün bu topraklarda, bu güzel ülkede özgürce yaşamamızı sağlayan, bu toprak parçasını bize vatan yapmak için gözünü kırpmadan canını feda eden, minarelerimizden ezanların özgürce okunmasına, vatandaşlarımızın yurdumuzun her tarafında özgürce dolaşmasını, şanlı bayrağımızın gönderde sonsuza kadar özgürce kalmasını sağlayan, Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum" sözlerine yer verdi.

 

ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK

 

Yoklamanın ardından yeniden söz alan Gürkan, "Önümüzdeki dönem Edirne Halkı’nın hepimize verdiği yetki ile Edirne’mize, Edirnelilere hayırlı görevler yapmayı nasip etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde bu meclise hizmet vermiş tüm meclis üyelerine de şükranlarımı sunuyorum. Geçtiğimiz 5 yılda Edirne Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Edirne ortak paydasında çok önemli işler yaptık. Bu dönemde de yine tüm belediye meclis üyeleri ile Edirne ortak paydası adı altında Edirne’nin çıkarlarını, kendi çıkarlarımızın, parti çıkarlarımızın önüne koyarak çok faydalı hizmetler yapacağımıza eminim. Çünkü Edirne’nin doğasından kaynaklanan barış şehri, huzur şehri, özgürlük şehri olma serüveni sonsuza kadar devam edecektir" şeklinde konuştu.

 

26 GÜNDEM MADDESİ OYLAMAYA SUNULDU 

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın konuşmasının ardından, 26 gündem maddesini meclis üyelerinin oylamasına sundu. 5393 Sayılı Belediye Kanunu gereği 1. ve 2. Meclis Başkan Vekilleri’nin seçimi gizli oylamayla yapıldı. Yapılan oylama sonucunda 19 oy alan CHP grubundan Meclis Üyesi Filiz Gencan Akın 1. Meclis Başkan Vekili; yine 19 oy alan CHP grubundan Mevlüde Baş 2. Meclis Başkan Vekili seçildi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

2018 Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü sırada Başkan Gürkan, yasa gereği yerini Meclis 1. Başkan Vekili  Filiz Gencan Akın’a bıraktı. 2018 Faaliyet Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi. Katip Üyeliği’ne ise CHP grubu meclis üyelerinden Emine Kahyalar, Nuray Yılmaz Geldi, Duygu Şener aday gösterilirken; AK Parti grubunun adayları Nergis İnce, Ayhan Dinç ve Engin Makak oldu. Gizli oylama ile yapılan seçimlerde 20 oy alan meclis üyeleri Emine Kahyalar, Nuray Yılmaz Geldi, Duygu Şener Katip Üyeliği’ne seçildi. Hakan Giyik ve Mehmet Özçuhacı yedek üye olarak belirlendi. Daha sonra Çiftçi Malları Koruma Meclisi’ne 5 asil, 5 yedek; Murakabe Heyetine 5 asil, 5 yedek üyenin seçimi gerçekleştirildi. Yapılan gizli oylamada 32 Edirne Belediye Meclis Üyesi, 16 Ziraat Odası Meclis Üyesi ve 1 ETSO Meclis Üyesi oy kullandı. Yapılan oylama sonucunda Çiftçi Malları Koruma Meclisi’ne Bülent Tabakpehlivan, İbrahim Özölmez, Şerif Arya, Suat Tabakpehlivan, İsmail Sancakçavuşu asil üyeliğe; Fevzi Tabakpehlivan, Erkan Ada, Ahmet Ağaçbekleyen, Gökhan Saranlı, Ender Bilal de yedek üyeliğe seçildi. Murakabe Heyetine ise Fatih Bayrak, Tarık Kosva, Bülent Yıldırım, Abdullah Sancarçavuş ve Bilal Çamlıöz asil üye olarak seçildi. Yedek üyeler ise Mehmet Bilat, Mustafa Gügercin, İsmet Yıldırım, Cemal Arı, Recep Tunadurur olarak belirlendi. 

 

ENCÜMEN ÜYELERİ BELİRLENDİ

 

Abdullah Yeşen, Necmettin Attay ve Ayhan Murat Dursunoğlu bir yıl boyunca görev yapacak olan Encümen Üyeliği’ne ise CHP Grubundan aday gösterildi. AK Parti Grubu’nun adayları ise Mehmet İlktan, Feridun Acar ve İsmail Taşdemir oldu. Gizli oylama ile yapılan seçimlerde Encümen Üyeliği’ne CHP Grubunun önerdiği isimler olan Abdullah Yeşen, Necmettin Attay ve Ayhan Murat Dursunoğlu 19 oyla seçildi. AK Parti grubunun önerdiği isimler ise 12 oy aldı. Ardından Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’nde görev yapacak 17 asil, 9 yedek üyenin seçimleri yapıldı. CHP grubu EDİKAB için 15 asil 4 yedek üye önerisinden bulunurken; AK Parti grubu da 7 asil 3 yedek üye önerdi. Gizli oylama ile yapılan seçimlerde EDİKAB asil Üyeliği’ne Filiz Gencan Akın, Duygu Şener, Nuray Yılmaz Geldi, Mevlüde Baş, Emine Kahyalar, Ayhan Murat Dursunoğlu, Ali Şükrü Atamgüç, Cenk Benakman, Engin Yağcılar, Mehmet Özçuhacı, Savaş Üner, Hakan Giyik, Abdullah Yeşen, Yaver Tetik, Ahmet Baran Yazgan, Engin Makak, Nergiz İnce seçildi. Yedek üyeler ise, Ali Yazıcı, Selçuk Çakır, Ergun Dönmez, Necamettin Attay, Bahattin Ulusoy, Pınar Ersaçmış,  Ayhan Dinç, Mehmet Çapoğlu oldu.

 

ASİL ÜYE OLARAK BELİRLENDİ

 

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’ne asil üye olarak Hakan Giyik, Savaş Üner, Ergün Dönmez; yedek üyeliğe ise Cenk Benakman ile Engin Yağcılar seçildi. İmar Komisyonu’na Ali Yazıcı, Mehmet Özçuhacı, Mehmet Çapoğlu oy birliği ile seçilirken; Filiz Gencan Akın, Hakan Giyik ve Mehmet İlktan da yine oybirliği ile Ulaşım Komisyonu’na seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu için önerilen Ali Şükrü Atamgüç, Engin Yağcılar ve Nergiz İnce oy birliği ile kabul edildi. Satış Komisyonu’na ise Engin Yağcılar asil; Cenk Benakman’da yedek üye olarak seçildi. Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu’na da oybirliği ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan asil; Selçuk Çakır da yedek üye olarak seçildi. Tarihi Kentler Birliği’ne oy çokluğu ile Ali Yazıcı asil, Filiz Gencan Akın da yedek üye olarak seçildi. Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği’ne (TRAKYAKENT) oy çokluğu ile Necmettin Attay, Ergün Dönmez asil üye; Ali Yazıcı da yedek üye olarak belirlendi. Yine oy çokluğu ile Nuray Yılmaz Geldi ve Duygu Şener Marmara Belediyeler Birliği’ne asil üye olarak seçilirken, Savaş Üner de yedek üye oldu. Mevlüde Baş ve Cenk Benakman Meriç Belediyeler Birliği’nin asil üyeleri olurken; Hakan Giyik’te yedek üye olarak belirlendi. Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’na Cenk Benakman, Savaş Üner ve Ayhan Dinç oybirliği ile seçildi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne Ahmet Baran Yazgan, Ayhan Murat Dursunoğlu asil üye; Selçuk Çakır, Hakan Giyik yedek üye olarak belirlendi.

 

Haber / Özge MERİÇ