Yeni meclis, ilk toplantısını yaptı

31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde göreve gelen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve yeni meclis üyeleri, yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Toplantı öncesi konuşan Başkan Mustafa Çet

GÜNDEM 8.04.2019 17:45:00 0
Yeni meclis, ilk toplantısını yaptı

Kapaklı Belediye Meclisi, 2019-2024 döneminin ilk meclis toplantısını bugün saat 14:00’da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı. Belediye binası yanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından toplantı, Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda devam etti.

 

 

HOŞGÖRÜ İÇİNDE GÜZEL BİR SEÇİM OLDU

 

Açılış ve yoklamanın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Yeni dönemimizin tüm ilçemize, bölgemize, ilimize, ülkemize hayırlı olmasını cenabı Allah’tan diliyorum. Pazar günü seçimimizi demokratik şartlar altında gerçekleştirdik. Hoşgörü içinde güzel bir seçim oldu. Halkın teveccühüyle 31 tane meclis üyemiz ve belediye başkanımız şekillendi. İnşallah 5 yıl boyunca birlikte yapacağımız hizmetlerle 5 yıl sonra da hoş bir seda bırakıp hizmetlerimizle anılırız düşüncesiyle hepinizi selamlıyorum” dedi.

 

“BUNDAN SONRA HERKESİN BELEDİYE BAŞKANIYIM”

 

Bundan sonra herkesin belediye başkanı olduğunu söyleyen Çetin, “Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimizle, AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili meclis üyelerimizle beraber halkımızın taleplerini, isteklerini, beklentilerini hayata geçirmek için yoğun bir süreç bizi bekliyor. Sorunlarımızı istişareyle, tartışarak, konuşarak çözme taraftarı olacağız. Daha önceden de ifade ettiğim gibi gitmemiz gereken hangi kapı varsa, neresi varsa, hep beraber iş bölümü yapıp halkımızın beklediği, özlediği hizmeti getirmek için gayret içinde olacağız. Hepinize başarılar diliyorum. Umarım birlik ve beraberlik içinde halkımızın beklediği hizmetleri getirmek için güzel bir dönemi hayata geçiririz. Hayırlısı olsun” dedi.

 

CHP ÖNERGE VERDİ

 

Mustafa Çetin’in konuşmasının ardından ‘belediye binasının merdiven boşluklarında asılı olan ve kaldırılan fotoğrafların yeniden asılmasına’ ilişkin CHP’li meclis üyeleri tarafından sunulan önerge okundu. Başkan Çetin, bu önergeye yazılı cevap verileceğini belirtti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından en genç meclis üyeleri Eray Güner ve Halil Yıldırım, meclis katip üyesi olarak çağırıldı. 16 ve 17’nci gündem maddeleri de kaydırılarak 18 ve 19 olarak değiştirildi.

 

MECLİS KATİBİ ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı meclis toplantısının ilk gündem maddesinde meclis toplantılarının sesli ve görüntülü kaydedilmesi konusu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde de meclis katibi üyelerinin seçimi yapıldı. 2 yıl görev yapacak olan 2 asil ve 2 yedek divan katibinin seçimi gizli oylama ile yapılırken, divan katibi asil üyeliğine Eray Güner ve Selvi Acet, yedek üyeliğe de Naciye Bozkurt ve Halil Yıldırım seçildi. CHP grubu divan katip üyeliği için isim önermezken, oylamada da boş oy kullandı.

 

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ BELİRLENDİ

 

Meclis toplantısı 2 yıl görev yapacak olan meclis 1.başkan vekili ve 2.başkan vekilinin seçimi ile devam etti. CHP’nin isim önermediği gündem maddelerinde seçimler gizli oy ile yapıldı. Yapılan oylamada 23 oy alan İbrahim Aktürk meclis 1.başkan vekili seçilirken, 22 oy alan Ali Aras da meclis 2.başkan vekili seçildi. Meclis toplantısının 5’inci gündem maddesinde de encümen üyelerinin seçimi yapıldı. 1 yıl süreyle görev yapacak olan 3 encümen üyesi gizli oy ile belirlendi. Encümen üyeliğine 20’şer oy alan Mustafa Sandıkçı, Serkan Genç ve Selvi Acet seçildi.

 

İMAR KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Toplantı İmar Komisyon üyelerinin seçimi ile devam etti. 1 yıl görev yapacak olan İmar Komisyonu üyeliği için açık oylama yapılırken, komisyona AK Parti grubundan Ali Aras, Naciye Bozkurt, Emrah Sevinç, CHP grubundan da Kemal Kenar ve Muzaffer Yıldıran oybirliği ile seçildi. 1 yıl görev yapacak olan Plan ve Bütçe Komisyon üyeliği seçimi de açık oylama ile yapıldı. AK Parti grubundan Özgür Cengiz, Feyzullah Yorulmaz ve Halil Yıldırım’ın seçildiği Plan ve Bütçe Komisyonu’na CHP grubundan da Ender Dubaz ve Yalçın Hal seçildi.

 

1 YIL GÖREV YAPACAKLAR

 

Tarife Komisyonu’na da AK Parti grubundan Ziya Arslan, Eray Güner ve Mustafa Sandıkçı seçilirken, CHP grubundan da Levent Nur ve Tahsin Aras seçildi. Tarife Komisyonu üyeleri de 1 yıl görev yapacak. Meclis toplantısı Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi’nde 4 yıl görev yapacak olan 5 asil ve 5 yedek üyenin seçimi ile devam etti. Yapılan gizli oylama sonucu asil üyeliğe Ertürk Çamurlu, Nusret Saraç, Sermet Sarıca, Zafer Çelebi ve Yücel Başaran seçilirken, yedek üyeliğe de Kenan Çelik, Ahmet Çakır, Ekremö Çelebi, İsmet Terzi ve Selami Şirin seçildi. 

 

GİZLİ OYLAMA YAPILDI

 

Toplantının 10’uncu gündem maddesinde Murakabe Heyeti Koruma Meclisi’ne 5 asil 5 yedek üye seçilirken, yapılan gizli oylama sonucu asil üyeliklere İlhami Özkan, Burhan Küçükişcan, Yener Atalay, Nevzat Yenici ve Mehmet Fahri Yıldırım; yedek üyeliklere Taner Diril, Hüseyin Kara, Sadi Er, Cevat İbiş ve Erkan Kesik seçildi. Toplantı ‘6183 Sayılı Kanunun 90. maddesi gereğince 1 adet Meclis Üyesinin aynı kanunun 91. maddesi gereğince satışa çıkarılacak gayrimenkuller için seçilmesi’ ile devam ederken, oybirliğiyle Şakir Demirel seçildi.

 

1 ASİL VE 1 YEDEK ÜYE SEÇİLDİ

 

Meclis toplantısının 12’nci gündem maddesinde de Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı’na 1 asil 1 de yedek Meclis Üyesi seçimi yapıldı. AK Parti grubunun adayı Şakir Demirel 20 oy alarak asil üyeliğe seçilirken, CHP’nin adayı Erol Özkan ise 12 oy aldı. Yedek üye olarak ise 20 oy alan AK Partili meclis üyesi Feyzullah Yorulmaz seçildi. Meclis toplantısı Doğu – Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent’e 2 asil 1 yedek Meclis Üyesinin seçilmesi ile devam etti. Feyzullah Yorulmaz ve Veysel Güven oybirliğiyle asil üyeliğe seçilirken, Ali Aras da yedek üyeliğe seçildi.

 

ASİL VE YEDEK ÜYELER BELİRLENDİ

 

Meclis toplantısının 14’üncü gündem maddesinde Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliğine 4 asil 2 yedek Meclis Üyesi seçildi. Serkan Genç, Özgür Cengiz, Eray Güner, Emrah Sevinç asil üyeliğe seçilirken, Metin Kanat ve İbrahim Aktürk de yedek üyeliğe seçildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Teşkilinde görev alacak 5 asil 5 de yedek Meclis Üyesi seçildi. Asil üyeliklere Mustafa Çetin, Ruhi Özden, İbrahim Aktürk, Şakir Sezgin, Metin Kanat; yedek üyeliklere ise Halil Yıldırım, Ali Aras, Naciye Bozkurt, Özgür Cengiz ve Serkan Genç oy birliğiyle seçildi.

 

GÜVEN VE SEKMEN BAŞKAN YARDIMCISI OLARAK GÖREVLENDİRİLECEK

 

Meclis toplantısının 16’ncı gündem maddesinde de “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49.maddesinin 7.fıkrası uyarınca görev yapan meclis üyesi başkan yardımcılarına ödenecek olan aylık ödeneğin belirlenmesi” konusu görüşüldü. Yasa gereği meclis üyesi başkan yardımcılarının ödeneğinin belediye başkanına verilen ödeneğin 3’te 2’sini geçmemesi gerektiği belirtildi. Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in ‘meclis üyesi başkan yardımcılarına, belediye başkanına ödenen ödeneğin 3’te 2’si oranında ödenek ödenmesi’ yönündeki önerisi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Belediyede 3 tane kadrolu belediye başkan yardımcısının bulunduğunu belirten Başkan Çetin “Meclis üyelerimizden de Veysel Güven ve Adem Sekmen’i başkan yardımcısı olarak görevlendireceğiz. Hayırlısı olsun” dedi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

 

Sosyal denge sözleşmesi imzalamak üzere belediye başkanına oybirliği ile yetki verilmesinin ardından toplantının ilk oturumu sona erdi. 12 Nisan Cuma günü saat 16:00’da yapılacak olan toplantıda “Kapaklı Belediye Başkanlığı 2018 yılı faaliyet raporu” ve “Kapaklı Belediye Başkanlığı 2018 yılı denetim komisyonu raporu” görüşülecek.

 

VATANDAŞLARIN İLGİSİ YOĞUN OLDU

 

İlk toplantıya AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel ve İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin’in yanı sıra Kapaklılı vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU