'KOBİ'lerin AB Ülkelerine İhracatındaki Sorunları' çalıştayı düzenlendi

Eurochambres – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ortaklığında yürütülen Türkiye – AB İş Diyaloğu (Turkey-EU Business Dialogue) TEBD Projesi kapsamında, "KOBİ'lerin AB Ülkelerine İ

GÜNDEM 4.04.2019 16:49:00 0

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda düzenlenen çalıştaya, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Perçin Bayındır, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tunalı, Meclis ve Komite Üyeleri, TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri katıldı.

 

“AMACIMIZ İHRACATLA İLGİLİ YAŞANAN SORUNLARIN DİLE GETİRİLMESİ”

 

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan amaçlarının AB ile olan ticari ilişkilerimizi daha dengeli kılmak adına KOBİ’lerin İhracatla ilgili yaşadıkları sorunların dile getirilmesi ve çözüm önerilerinin hazırlanması olduğunu belirterek “AB üyelik sürecine de katkı sağlıyoruz.  İş dünyasının birbirini daha yakından tanımasını sağlıyoruz. Aynı zamanda Türkiye ile AB arasındaki diyalog platformlarına oda ve borsalarımızı dahil ediyoruz. Şunu açıkça ifade etmek isterim. Türkiye ile AB arasındaki en etkili ve giderek daha da güçlenen diyalog platformu, oda liderliğinde, iş dünyası tarafından yürütülmektedir. Yereldeki girişimcilerin, Avrupa’ya açılmasına imkan vermek bizim asli görevimiz. Neticede Türkiye kazanacak, Avrupa kazanacak, birlikte çalışıp birlikte kazanmış olacağız. İş dünyası olarak başlattığımız, bu win-win, yani kazan-kazan sürecinin, ülkeler bazında da yansıması olacağına inanıyoruz. Bu toplantımızın, ülkemiz iş dünyasına, odamız hizmet kapasitesine ve Türkiye-AB diyaloğuna katkı sağlayacağına inanıyorum. Ülkemizin menfaatleri doğrultusunda sürdürmeye dün olduğu gibi, bundan sonra da devam edecektir. Türkiye odalar ve borsalar birliğimize ve tüm üyelerimize de her zaman bizimle birlikte oldukları, her çalışmamıza destek verdikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

ÇEŞİTLİ SUNUMLAR DÜZENLENDİ

 

Açılış konuşmasının ardından TOBB Avrupa Birliği Birimi TEBD Proje Ekibi Selvet Mergen tarafından TEBD Projesi Bilgilendirme Sunumu, IGEDER Yönetim Kurulu Üyesi Kutan Fidanılarslan tarafından ise Pazar Araştırması ve Pazara Girme Teknikleri  (Müşteri Bulma ve İlişki Oluşturma)  konularında sunumlar düzenlendi.

 

Haber/Yakup KARATEPE