Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde 'Çalışma Koşulları' masaya yatırıldı

Namık Kemal Üniversitesi TEKNOPARK tarafından Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Çalışma Koşulları hakkında bilgi verildi.

GÜNDEM 4.04.2019 16:35:00 0
Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde

Toplantıda TEKNOPARK hakkında bilgi veren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve NKÜ TEKNOPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker “Teknoparkımız bünyesinde bulunan firmalarımızın 2016 yılında yapmış oldukları ihracat tutarı 2017 yılında yüzde 150 artış göstererek bakanlık kayıtlarına geçti” dedi.

 

İLK 10’UN İÇİNE GİRDİ

 

NKÜTEK Yönetici A.Ş. Kuluçka Merkezi’nde faaliyet gösteren doktora öğrencisinin kurucusu olduğu İndisera Teknoloji Ltd. Şti.’nin 11 Ekim 2018 tarihinde Türkiye’deki en başarılı 10 teknoloji girişimlerinin arasında girdiğini anımsatan Eker, NKÜTEK tarafından TÜBİTAK, KOSGEB, TRAKYAKA, AB programları gibi önemli ulusal ve uluslararası fon ve hibelere erişimi destekleyecek birimler ve bu konularda eğitim hizmetleri mikro ölçekli işletmelerden büyük işletmelere kadar fayda sağlandığını dile getirdi.

 

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİYOR

 

Bölgelerde elektrik, su, telefon, ısıtma, güvenlik temizlik gibi olanakların yanı sıra fiber internet hizmeti sunulduğunu, özel otopark, sosyal tesis, özel güvenlik hizmeti ve diğer pek çok hizmetin tüm firmalara açık olduğunu kaydeden Eker “Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) hakkında bilgi vererek “NKÜTEK TTO, inovatif fikirleriyle ekosistemde önemli bir yere sahip olan firmalarımızın uluslar arası platformda ürünlerin ticarileşmesi, fikri sınai ve mülkiyet haklarının korunması, üniversite-sanayi işbirliği faaliyetleri, Ar-Ge fonları, hibe kaynakları ve kamu teşvikleriyle ilgili danışmanlıklar konusunda sürdürülebilir iş birlikleri sağlamayı temel amaç olarak benimsiyor. Günümüzde oldukça ön planda bulunan Ar-Ge Merkezleri sayısının arttırılmasını desteklemek amacıyla Ar-Ge Merkezi kurulum danışmanlık hizmeti veriliyor” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ