AK Parti, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunacak

31 Mart seçimlerinde Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliğinde CHP 42 bin 229 oy alırken, AK Parti ise 41 bin 951 oy aldı. AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, belediye meclis üyeliği seçiminde CHP ile aradaki oy far

GÜNDEM 3.04.2019 19:07:00 0
AK Parti, İl Seçim Kurulu

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök dün akşam saat 19:00’da parti binasında yaptığı basın açıklamasında ‘itirazları’ ile ilgili bilgi verdi. 4 sandıkta ıslak imzalı tutanaklarla birleştirme tutanakları arasında farklılıklar tespit ettiklerini ve İlçe Seçim Kurulu’na itiraz ettiklerini belirten Ümit Kök, İlçe Seçim Kurulu’nun yaptığı değerlendirmenin ardından meclis üyeliğinde CHP ile aralarındaki 278 oy farkının 113’e düştüğünü belirtti.

 

“İL SEÇİM KURULUNA İTİRAZIMIZI YAPACAĞIZ”

 

Belediye Meclis Üyeliği seçiminde geçersiz sayılan 2 bin 869 oyun yeniden değerlendirmesine ilişkin taleplerinin ise İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildiğini kaydeden Ümit Kök, yarın konuyla ilgili bir üst kurul olan İl Seçim Kurulu’na itirazımız yapacağız. Üst kurulda itirazımızın kabul edileceğini ve meclis üyeliği sandıklarında geçersiz oyların tekrar sayılacağını düşünüyoruz. Bunun da seçim sonucuna meclis üyeliği noktasında etki edeceğini düşünüyoruz. Meclis üyeliğini alan parti kontenjanları da alıyor. Şu anki sonuçlara göre 14 cumhur ittifakının, 14 millet ittifakının meclis üyesi gözüküyor. Ve +3 kontenjan var. Bizim bunu almamız sonucunda 17 tane meclis üyesi çıkartmış oluyoruz. CHP 14 meclis üyesi ve başkanla birlikte 15 oluyor ve mecliste çoğunluğu biz sağlamış oluyoruz. O yüzden meclis üyeliği seçimi çok önemli. Belediye başkanlığı ve büyükşehirde geçersiz oyların yeniden sayılması için bir itirazımız olmadı. Geçersiz oyların tamamı lehimize dönse bile sonucu değiştirmiyor. 113 fark çok az bir fark. 92 bin 235 geçerli oyun kullanıldığı bir seçimde 113 oy gerçekten az” dedi. 2 bin 869 geçersiz oy olduğunu belirten Kök “Bizim tespitlerimize göre bunların bin 110’u cumhur ittifakının lehine olması gerekirken geçersiz yazılan oylar” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ