"Her türlü desteğe hazırız"

Akut Polikliniği Müdürü Dr. Ahmet Akif Başkurt, Down Sendromlu İnci'nin annesi Süreyya Ülkü Güler ile birlikte Otizm Farkındalık Ayı kapsamında Müjgan - Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merk

GÜNDEM 3.04.2019 10:04:00 0
"Her türlü desteğe hazırız"

Her yıl nisan ayında tüm dünyada kutlanan Otizm Farkındalık Ayı kapsamında düzenlenen ziyarette İlk olarak Müjgan - Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret eden heyet Okul Müdür Yardımcısı Alpay Dülger tarafından karşılandı. Ziyaretlerde CHP İlçe Başkanı Engin Camcı da yer aldı. Ziyarette Akut Polikliniği Müdürü Dr. Ahmet Akif Başkurt’un kızı Hayal okul Müdür Yardımcısı Alpay Dülger’e çiçek takdim etti.

 

"BANA BİR TEL KELİMENİN NE KADAR DEĞERLİ OLDUĞUNU ÖĞRETTİ"

 

Ziyarette konuşan Akut Polikliniği Müdürü Dr. Ahmet Akif Başkurt, "Biz bu tür etkinlikleri Çorlu’da yapıyorduk. Bu yıl Çerkezköy’de bir hareket başlasın istedik. Bir araya geldik. Bu konuda farkındalık yaratmak gerekiyor. Bu çocukların da olduğunu, halkın bir parçası olduğunu, toplumun içinde olması gerektiklerini ve sosyalleşmelerine engel olunmaması, hayatın içinde onların da var olduğunu göstermek için farkındalık yaratmak istedik. Biz her türlü desteği yaparız. Görevleri yerine getirmek konusunda size yardımcı olma sözü veririz. Yeter ki bu çocuklar için hayata kazandırılmaları için, toplumun onları farklı gözle görmemesi için her türlü etkinlikte inşallah beraber olacağız. Oğlum bana saf sevgiyi öğretti. Hayatımda hiçbir insan annem, babam dahi sevginin saf halini oğlum kadar bana göstermedi. Oğlum bana hayatta sevginin, gülümsenin ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Bir tek kelimenin ne kadar değerli olduğunu bana öğretti. okul müdür yardımcısı olarak siz bu konuda şanslısınız, çünkü bir okul dolusu çok özel insana sahipsiniz" şeklinde konuştu.

 

"BANA ENGEL OLMA"

 

Müjgan - Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Alpay Dülger, Çerkezköy’de farkındalığın her geçen gün arttığını ifade ederek, "Herkes bir etkinlik yapma içinde. Fabrikalarda, okullarda etkinlikler oluyor. Fabrikaların okullara yardımları oluyor. Sizlerle de her türlü çalışmayı yaparız" ifadelerinin kullandı. CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, "Bana engel olma çok güzel bir laf. Biz de bugün sizlerle beraber olmak istedik. Çok özel insanlar olarak gerçekten biz de bunun farkındayız. Biz de her türlü desteğe hazırız" sözlerine yer verdi. Müjgan - Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret eden heyet ardından Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslek Okulu’na ziyarette bulundu. Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mustafa Murat Sütçü tarafından karşılanan heyet okulda bulunan yiyecek-içecek hizmetleri, el sanatları, tekstil ve mobilya atölyesini gezerek öğrencilerle sohbet etti.

 

Haber / Seda AKYOL