İşte Tekirdağ'ın yeni başkanları

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Tekirdağ'da da dün seçim heyecanı yaşanırken, Tekirdağlı seçmenler, büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve m

GÜNDEM 1.04.2019 00:48:00 0
İşte Tekirdağ

2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu başkanı olan ve 2019 seçimlerine de Millet İttifakının adayı olarak katılan Kadir Albayrak, yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

 

“HER ŞEY TEKİRDAĞ İÇİN”

 

Sonuçların netleşmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Tekirdağlılara teşekkür eden Albayrak “Güzel Tekirdağ’ımıza 5 yıl daha hizmet vermek üzere yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş olmamdan dolayı başarılarımızın gerçek mimarı olan değerli halkımıza çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum. 31 Mart 2019 Yerel Seçiminde göreve gelen ilçe belediye başkanlarımızı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimizi ve mahalle muhtarlarımızı tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Hep beraber güzel Tekirdağ’ımızı, Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getireceğiz. Her şey Tekirdağ için” dedi.

 

“AKAY YENİDEN BAŞKAN”

 

2014 seçimlerinde Çerkezköy Belediye Başkanlığına seçilen ve 2 dönem için Millet İttifakının adayı olarak yeniden seçime katılan Vahap Akay da kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 50.12 oy alarak yeniden belediye başkanı seçilirken, Cumhur İttifakı adayı Süleyman Kozuva ise yüzde 44.78 oy aldı. HDP Çerkezköy’de yüzde 2.99 oy alırken, Büyük Birlik Partisi’nin adayı Yılmaz Bulut yüzde 1, Saadet Partisi’nin adayı Erol Kaya yüzde 0.49, Demokratik Sol Parti’nin adayı Metin Dönmez ise yüzde 0.37 oy aldı. Kendisini yeniden bu göreve getiren Çerkezköylülere teşekkür eden Akay “Şimdi omuzlarımıza bir yük daha yükledi Çerkezköy. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Buna inanın. Seçim kampanyası geldi, geçti. Bu sorumluluk, bu omuzlara yüklendi. Şimdi, işimiz, gücümüz daha mutlu bir Çerkezköy. Çocukların, genç kardeşlerimin, ablalarımın, annelerimin mutlulukla, gururla, yarınlarda huzurla buluşacağı bir Çerkezköy birlikteliğini daha da güçlendirmek için kapı kapı gezeceğiz” dedi.

 

“BİRLİKTE BAŞARDIK”

 

Çorlu’da yeniden belediye başkanlığına seçilen Ahmet Sarıkurt da “Demokrasinin en önemli unsuru olan seçimlerimizi tamamladık. Açıklanan sonuçlara göre yeni dönemde sizlerin desteğiyle büyük bir şeref ve onur duyarak Çorlu Belediye Başkanlığı’na seçilmiş bulunmaktayım. Seçim sonuçlarının Çorlu’muza hayırlı olmasını diliyorum. Yeni dönemde kentimizi sevgi dilini asla bırakmadan ayrıştıran değil, herkesi kucaklayan bir anlayışla, hep birlikte yöneteceğiz. Biz kazanınca kimse kaybetmeyecek demiştik. Bu seçimin kaybedeni olamamıştır. Siyasi rakiplerimin destekçileri de bana emanettir. Partili, partisiz bize inanan, güvenen Çorlu’yu bana emanet eden herkese bana bu güveni layık gördüğü İçin teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarının şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biz olma zamanı diyerek çıktığımız bu yolda Biz olduk, Bir olduk. Birlikte başardık” dedi.

 

“KAZANAN ERGENE’M OLDU”

 

Ergene Belediye Başkanı CHP’li Rasim Yüksel de yeniden belediye başkanlığına seçildi. Sonuçların açıklanmasının ardından Ergenelilere seslenen Yüksel “Birlikte başardık. Birlikte başarmaya devam edeceğiz. Kazanan Ergene'm oldu. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

HAYRABOLU’DA OSMAN İNAN SEÇİLDİ

 

Hayrabolulular da vatandaşlar belediye başkanını seçmek üzere sandığa gitti. 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Fehmi Altayoğlu’nun seçimi kazanarak belediye başkanı olduğu Hayrabolu’na bu seçimde ise Cumhur İttifakının adayı Osman İnan belediye başkanı seçildi.

 

KAPAKLI ‘MUSTAFA ÇETİN’ DEDİ

 

İrfan Mandalı’nın 3 dönemdir belediye başkanlığı yaptığı Kapaklı’da ise yeni belediye başkanı Cumhur İttifakının adayı Mustafa Çetin oldu. Sonuçların netleşmesinin ardından belediye meydanında vatandaşlarla buluşan Mustafa Çetin, “Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra hep beraber bir olacağız, biz olacağız, Kapaklı'yı şaha kaldıracağız şaha. Şimdi yeni bir sayfada yazılacak güzel hikayelerimiz var. İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında 2023 yılında bu meydanda sizlerle beraber çok daha coşkulu bambaşka bir Kapaklı'da kutlamalarımızı yapacağız. Bugün şehri bize emanet etiniz. Bu emaneti namusumuz gibi kabul ederek koruyacağıma şeref sözü veriyorum. Belediyenin her kuruşuna elimi sürdüğümde tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu bilerek düşünerek harcayacağıma, ona göre tasarruf yapacağıma, söz veriyorum. Sizlerle beraber güzel bir Kapaklı inşa etmek için, sizlerle beraber mutlu bir Kapaklı ortaya çıkartmak için gece gündüz çalışacağıma söz veriyorum” dedi. Doğru çalışacaklarını ve hizmet üreteceklerini söyleyen Çetin “Ankara'nın kapılarında yatacağız. Kapaklı'ya hizmeti getireceğiz” dedi.

 

“ÖNÜMÜZDEKİ BAHARIN TADINI ÇIKARALIM”

 

Malkara’da da mevcut başkan Ulaş Yurdakul, kesin olmayan sonuçlara göre yeniden belediye başkanlığına seçildi. Yurdakul seçimin ardından sosyal medya hesabından “Teşekkürler Malkara. İnandık ve başardık. Şimdi önümüzdeki baharın tadını çıkaralım. Malkaramız için tek yürek olup hizmet etmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

 

EREĞLİ’DE HİKMET ATA KAZANADI

 

Mevcut Başkan İbrahim Uyan’ın 4 dönemdir belediye başkanlığı yaptığı Marmaraereğlisi’nde ise Demokratik Sol Parti’nin adayı Hikmet Ata belediye başkanı seçildi.

 

MURATLI 5’İNCİ KEZ ‘NEBİ TEPE’ DEDİ

 

Muratlı’da da 1999 yılında belediye başkanlığına seçilen ve sonrasında girdiği 3 seçimi de kazanarak görevini sürdüren Nebi Tepe bu seçimden de başarıyla çıkarak 5’inci kez Muratlı Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

 

SARAY’DA ÖZGEN ERKİŞ

 

Saray’da da seçimlere millet ittifakının adayı olarak katılan Özgen Erkiş, belediye başkanlığına seçildi. Seçimlerin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Erkiş, kendisini bu göreve getiren vatandaşlara teşekkür ederek “Bu geceyi, bana yaşattığınız bu büyük anı asla unutmayacağım. Bu büyük başarıda emeği geçen sivil toplum örgütlerine de bilhassa tek tek teşekkür ediyorum. Hep beraber yeni bir biz, yeni bir harman geliştirmek için Saray’da yeni sosyal doku yaratmak için ortaya koyduğumuz karalılığımızın farkındayız” dedi.

SÜLEYMANPAŞA, ‘CÜNEYT YÜKSEL’ DEDİ

Süleymanpaşa’nın yeni belediye başkanı ise seçime Cumhur İttifakının adayı olarak katılan Cüneyt Yüksel oldu. Kesin olmayan sonuçların açıklanmasının ardından vatandaşlarla buluşan Cüneyt Yüksel, vatandaşlara teşekkür etti.

ŞARKÖY’ÜN YENİ BELEDİYE BAŞKANI ALPAY VAR

Şarköy’de de seçimin kazananı Millet ittifakı oldu. Şarköy’de Millet İttifakının adayı Alpay Var belediye başkanı seçildi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU