"Amacımız, hayvan hakları konusunda farkındalık kazandırmak"

Edirne Karaağaç Mustafa Necati İlkokulu öğrencileri tarafından Trakya Üniversitesi'nin Karaağaç Yerleşkesi'nde bulunan ağaçlara, "2023 Eğitim Vizyonu - Onlar Bizim Dostlarımız" projesi

GÜNDEM 28.03.2019 17:29:00 0

Kuş evi asma etkinliğine, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Dekan Yardımcısı Doç. Ayhan Çetin, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Üniversitesi İletişim Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Dr. Filiz Gültekin, Mustafa Necati İlkokulu Müdürü Burçin Ateş, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

 

“PROJEYİ HAYATA GEÇİRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ”

 

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin destekleri ve Edirne Belediyesi’nin sağladığı araçla 10 adet kuş evi, Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi’nde yer alan Lozan Anıtı çevresinde bulunan ağaçlara yerleştirildi. 2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacına değinen Edirne Mustafa Necati İlkokulu Müdürü Burçin Ateş, “2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacının, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık yararına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Bu kapsamda öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak, merhamet ve sorumluluk duygusunu artırmak, hayvan hakları konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin destekleriyle böyle bir projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BU DOĞAL ORTAMA 10 ADET KUŞ EVİ YERLEŞTİRDİK”

 

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün ise “Karaağaç Yerleşkemizin kapılarını böyle anlamlı bir etkinlik için minik dostlarımıza açmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün onların sevgi ve merhamet dolu bakışları altında, bu doğal ortama 10 adet kuş evi yerleştirdik. Projede emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. Trakya Üniversitesi olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Seda AKYOL