"Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphanelerdir"

Bu yıl 55'incisi düzenlenen Kütüphane Haftası kapsamında Tekirdağ İl Halk Kütüphanesi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen etkinlikler kapsamında çocuklarla bir araya gelen Yazar Bestami Yazgan, &q

GÜNDEM 28.03.2019 17:26:00 0
"Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphanelerdir"

Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen ve saat 10:30'da başlayan etkinliğe; Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Aydın, Tekirdağ İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hamide Çakır, Şair ve Yazar Bestami Yazgan, kurum amirleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

"ÇOCUKLAR KİTAPLA OKUMAYI ÖĞRENMEDEN TANIŞMALIDIR"

 

Kütüphane Haftası’nın amacının kütüphanelerin önemini ortaya koyarak, dikkatleri okumaya ve kitaba çekmek olduğunu belirten Bestami Yazgan, "Kütüphanenin, kitapların ve okumanın önemini anlatmak için kutlanan, Kütüphane Haftası’nın 55'incisini sizlerle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl kutlanacak olan Kütüphane Haftası’nın ana teması; Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphanelerdir. Çocuklar kitapla; okumayı öğrenmeden çok önce tanışmalıdırlar. Bebeklik döneminden itibaren kitap çocuğun hayatının bir parçası olmalıdır. Kitap okuma alışkanlığı, okumayı öğrendikten sonra kazanılan bir alışkanlık değildir. Tam tersi hayatın ilk günlerinden itibaren farklı içeriklere sahip olan kitaplar, çocuğun gelişimini desteklemelidir" dedi.

 

"OKUMA ALIŞKANLIĞI AİLE VE OKULDA KAZANILIR"

 

Kitapların çocuğun hayal gücünü ve yaratıcılık becerisini geliştirme üzerindeki etkilerinin bilindiğini dile getiren Yazgan, "Kitaplar gerçek ile hayal dünyasındaki köprüyü oluşturmaya yardımcı olur. Yaşamın ilk yıllarında kendi çevresi ile ilgili bilgi edinme aracı olan kitaplar, yıllar geçtikçe çocuğun kendi dünyası dışındaki hayatları da keşfetmesine yardımcı olur. Farklı duygular, yaşantılar kitaplar sayesinde çocuğun dünyasının bir parçası olur. Okuma alışkanlığı aile ve okulda kazanılır. Bu nedenle, okuma ilgisinin geliştirilebilmesi için çocuklara destek olarak faaliyetler hazırlamalıdır" ifadelerine yer verdi. Konuşmanın ardından Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt çocuklar Kütüphane Haftası'nı kutlayarak  sohbet etti. Çocuklara kitap hediye edilmesiyle düzenlenen etkinlik sona erdi.

 

AÇIK HAVADA KİTAP OKUDULAR

 

Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından  hazırlanan 55. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında; meydanlarda kitap okumak, her yerde okumanın önemine dikkat çekmek farkındalık yaratmak adına bu yıl "Okumak Değiştirir" temasıyla 8'incisi düzenlendi. Kitap okuma etkinliği Tekirdağ sahili eski Portakal Büfe Çay Bahçesi önünde açık havada düzenlenen etkinliğe Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Abdullah Barut, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldı. Açık havada düzenlenen kitap okuma etkinliğinde Hüseyin Pehlivan İlkokulu öğrencileri, Kazandereli Memiş Pehlivan Ortaokulu Öğrencileri ve Mektebim Okulları öğrenicileri de yer aldı. Öğrencilere kitap hediye edilmesinin ardından konuşan Kaymakam Yurt, "Kitapların dünyası, insanın en hayret verici olguları yarattıkları yerdir. Abideler yıkılır, milletler kaybolur, medeniyetler büyür ve ölür fakat bütün bu medeniyetlerin, tekrar tekrar nasıl ortaya çıktıklarını gösteren kitapların dünyasıdır; hala genç, hala yazıldıkları gün kadar tazedir" sözlerine yer verdi. 

 

Haber / Özge MERİÇ