"Vatandaşın sağlığını düşünmeyenler çevreci kesildiler"

Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, Atatürk Mahallesi Yuvam Mevkii'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mandalı, "Devam eden çalışmalarla Kapaklıâ?

GÜNDEM 27.03.2019 17:18:00 0
"Vatandaşın sağlığını düşünmeyenler çevreci kesildiler"

1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin’in konuşmasıyla devam etti. İlçe başkanlarının konuşmalarının ardından, kürsüye gelen Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, "Her geçen gün büyüdüğümüzü, her geçen gün büyük bir aile olduğumuzu gösteriyorsunuz" dedi. 

 

"BURADA BİRLİK VE BERABERLİK VAR"

 

Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, "Burada birlik ve beraberlik var. Bu bir genel seçim değil, yerel seçim. Birileri ‘Burada beka sorunu var’ diyor. Burada beka sorunu yok. Burada birlik, beraberlik, kardeşlik var. Kapaklı’mızda 81 vilayetten vatandaşımız var. Burada tüm Türkiye’ye örnek olacak bir mozaik var. Biz Mevlana gibiyiz. Diyoruz ki, ‘Ne olursan ol yine gel’” diyerek Mehmet Şükrü Baş’ın ‘Vatan Sevgisi’ adlı şiirini okudu. Ardından konuşmasına devam eden Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı , "Bizim en büyük sorunlarımızdan biri çevre yolu. Allah razı olsun yapıldı ama Yıldızkent Kavşağı ve otogar kavşağının sorunları çözülmedi. Geçen sene haziran ayında Bakanımız geldi. İftardan sonra Bakanımız ‘Ben buraya 40 milyon TL bütçe ayırdım. Karayollarını hemen arayıp dal – çık sistemini yaptırıyorum’ dedi. Ama ne oldu? 24 haziran genel seçimleri geldi. Bakan gitti, 40 milyon TL de gitti. ‘2019 yılı programına aldırdık’ diyorlar. Eğer aldırdıysanız Allah razı olsun. Biz sabırlıyız, bekleriz" sözlerine yer verdi.

 "BİZ ONLARIN YÜZÜNE ŞAMAR OLARAK VURDUK"

 

Karaağaçta oylarının yüzde 15 önde olduğunu dile getiren Mandalı, "Bunlar Pensilvanya’dan örnek alarak sahteciliğe, montajcılığa başlamışlar. Karaağaç’ta bizim oylarımızın yüzde 15 önde olduğunu görüyorlar. Karaağaç’taki vatandaşlarımızın duygularıyla oynamak için bu tip oyunlara girişiyorlar. Video montajlayıp Karaağaç’taki vatandaşlarımıza beni kötülemeye çalışıyorlar. Neyse ki bizde videonun orijinal hali var. Biz bu videonun aslını vatandaşlarımızla paylaşınca, değerli hemşehrilerimiz bir oyun oynandığını gördü. Karaağaçlı dostlarımız rahat olsun. Onların uygulamak istedikleri oyunları biz onların yüzüne şamar olarak vurduk. Ben burada 15 yıllık Belediye Başkanlığımda hiç kimseyi ayrıştırmadım, ötekileştirmedim. Bundan sonra da öyle bir şey yapmayacağım! Sizler bunu çok iyi biliyorsunuz. Bende o kardeşliği, arkadaşlığı, samimiyeti görüyorsunuz. Allah bana ömür verdiği sürece, sizler de takdir ederseniz ben sizlere Belediye Başkanlığı yapmaya devam edeceğim" şeklinde konuştu.

 

"VATANDAŞIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMEYENLER ÇEVRECİ KESİLDİLER"

 

Dere ıslahının bu sene itibariyle program içerisine alındığını belirten Mandalı, "2020 tarihinde deremiz ıslah edilecek. Orada çocuk oyun grupları, yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla çok güzel ve büyük bir parkı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Sarı minibüs duraklarının olduğu alanda alt kısma otopark, üst kısma da sosyal alanlar inşa ederek siz değerli Kapaklılı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Turgut Özal Caddesi ve Kıbrıs Caddesi’nin asfaltlanma işlemleri tamamlandı. Devam eden çalışmalarla Kapaklı’mızın yollarını asfaltlamaya devam edeceğiz. Aslında bu 2018 yılı itibariyle bitecekti. Kömürlü termik santral kurulması gündemdeyken vatandaşın sağlığını düşünmeyenler, insan sağlığına zararı olmayan ve tamamen vatandaşa hizmet amaçlı kurulan geçici asfalt plenti söz konusu olunca çevreci kesildiler. Pınarça’da yapılması planlanan kömürlü termik santralle ilgili karşıt bir söylem içinde bulunduğunu gördünüz mü bu arkadaşın? Göremezsiniz. Çünkü o ‘Eğer ki santrale karşı çıkarsam benim siyasi kariyerim biter’ dedi. Sizlerin, bizlerin kanser olmamıza göz yumdu" ifadelerine yer verdi.

 

ERBAY CADDESİ’NDEKİ SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

 

Erbay Caddesi’ndeki sorunları bildiğini dile getiren Mandalı, "Atatürk ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bazı alanlarda su kesintileri yaşanıyor. Şu an orada bir su deposu yapılıyor. Bu depo tamamlandığında sizin su probleminiz tamamen ortadan kalkacak. Erbay Caddemizde de içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları yapılacak ve sonrasında da bu caddemiz sıcak asfaltla kaplanacak. Işıklandırmaları da tamamlanarak Erbay Caddemizde hiçbir problem kalmayacak. Veli Çeken Parkımızı biliyorsunuz. Onunla ilgili bir imar değişikliği yaptık. Trafik akış şemasıyla ilgili bazı yerlerde güzergahları değiştirerek sizlere yaraşır bir park alanı kazandırdık. Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda da küçük yaştaki çocuklarımız için, onların yaşlarına uygun oyun grupları getirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. En önemli konulardan bir tanesi de şu. 3 kat imarlı yerleri 4 katlı yaptık. Hem arsa sahipleri hem de vatandaşlarımız kar etti. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

"HER PROJEYİ YAPACAK GÜÇTEYİZ"

 

Sözlerine devam eden Mandalı, "Biz asfalttan bahsediyoruz ama acaba Kapaklı Belediyesinin parası var mı, borcu var mı? Biliyorsunuz ki bazı belediyeler, çalışanlarının maaşlarını bile geciktirebiliyor. Bizde öyle bir sorun yok. Biz borçsuz bir belediyeyiz. Bizim muhasebemiz çok planlı bir şekilde ilerliyor. Sizlere sunduğumuz her projeyi yapacak güçteyiz. 15 yıldır bu topraklara hizmet ediyoruz. Kapaklı her yıl binlerce göç alıyor. Bu göç dalgası, hizmet ihtiyacını da sürekli artırıyor. Buna rağmen 15 yıl boyunca bir kuruş faiz ödemedik. Çok şükür borçsuz bir Belediyemiz var. Bunlar size ‘Biz iktidar partisinden olduğumuz için bize daha çok para gelecek’ diyebilirler. Sakın ola inanmayın. Bunlar tamamen resmiyetle alakalı. İster muhalefet partisinden olsun ister iktidar partisinden olsun, gelirler nüfusa göre eşit bir şekilde dağılıyor.

 

"BUNU EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞINIZA İNANCIMIZ TAMDIR"

 

Kapaklı Belediyesi olarak vatandaşlarla birlikte çok iş yapacaklarını dile getiren Mandalı, "Sizlere çok önemli bir görev düşüyor. Sizler kalben bizlere inandınız. Sizler de bir diğer arkadaşınızı yanınıza alarak 15 bin olan farkı 20 bin yapmaya var mısınız? Herkes yanında bir arkadaşını oy atmaya götürerek ‘Biz burada samimi, halktan, dürüst bir Belediye Başkanına oy atacağız’ diyecek. Bu görev sizin. Buradaki dostlarımız, kardeşlerimiz, yol arkadaşlarımızın bunu en iyi şekilde yapacağınıza inancımız tamdır" Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı’nın konuşmalarının ardından vatandaşlar ellerinde ay yıldızlı bayraklarla birlikte Atatürk Mahallesi’ni gezerek kıraathane ve esnafları selamladı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU